Тома Биков заяви, че не съществува възможност ГЕРБ да напусне офиса си, защото е бил изряден платец. БЛИЦ припомня, че през последните дни служебниятминистърът на културата Велислав Минеков обяви, че партията на бившия премиер Бойко Борисов ще напусне помещението в НДК, което обитава, заради неплатени наеми.

"5500 лева наеми за офис е плащала нашата централа всеки месец в продължение на 10 години. Нямаме никакви задължения. От 2019 година не плащаме наем, съгласно Закона за политическите партии.

ГЕРБ няма да напусне офиса си, очевидно е, че Минеков ще напусне Министерски съвет, преди да предприеме такива действия, за които няма основания. Той ще бъде повече проблем, отколкото плюс за новия кабинет.

Три пъти по-високи наеми от останалите сме плащали от ГЕРБ през последните 10 години, после Законът за политическите партии ни дава възможност да не плащаме. ГЕРБ няма задължения, за разлика от БСП, които имат задължения и искат да ги гонят от "Позитано", допълни Тома Биков в сутрешния блок на Нова ТВ.

БЛИЦ припомня, че във вторник Минеков отправи страшна закана към ГЕРБ, а от партията му отговориха, че ще се сблъска със стена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!