Този мост се охранява. Той е построен по нареждане на Путин. Това е много важен знаков мост, не само за логистиката в момента, той е и знаков за Путин и се охранява много добре. Това заяви в ефира на Нова нюз бившият зам.-министър на отбраната и министър на вътрешните работи Валентин Радев.

Как така не ги провериха тези 22 тона? Това въобще не е терористичен акт. Няма кратери, каквито се очакват при такъв взрив. Този мост е строен да издържа до 9-та степен по скалата на Рихтер. Подозирам, че е имало допълнителни взривове в колоните на моста“, категоричен е Радев.

„Най-вероятно е взривен автомобил, но има и други взривове. Това, което виждам, не е достатъчно за толкова тротил“, каза той.

По думите му обаче истината няма да бъде казана. „Истината може да излезе след време, но няма да е сега“, категоричен бе той.

„С вас не знаем дори каква охрана има там, освен бойни делфини. Може само да фантазираме. Там трудно може да се мине, как така е допуснато всичко това“, запита пак той.

"Постоянно се подобряваме в киберсигурността и ще се справим с руските хакери. Убеден съм, че усъвършенстваме възможностите си. Ние почти тайно доставяме оръжия срещу Украйна, това не е повод за хакерски атаки. Като по-слабо звено сме мишена на руските атаки. Това важи и за хакерските атаки, и за взрива на Кримския мост", заяви Радев. 

Той подчерта, че система за ПВО може да хване дрон. "Украйна е изстреляла каквото е имала и иска по-модерни, нови средства за отбрана. А ние от догодина оставаме без самолети и може да се наложи друга държава да прави еър полисинга на България", посочи Радев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук