Бившият шеф на МОСАД генерал майор Дани Ятом и основаната от него фирма за политически пиар C.I.Y. GLOBAL са помогнали за победата на коалиция Продължаваме промяната на изборите на 14 ноември в България. 

Това съобщи през декември израелският сайт “observatorial.com”, пише "Труд".

В публикацията се посочва, че “партията (ПП е коалиция, партия с такова име още няма - б. р.) е основана от двама млади завършили Харвард, които бяха назначени по време на политическия хаос на министерски постове в избраното от президента Румен Радев експертно правителство. 

Двамата - министърът на икономиката Кирил Петков и министърът на финансите Асен Василев, решиха да сформират партия преди последните и трети за тази година избори, както в Израел, и я нарекоха “Продължаваме промяната”. 

Те обещаха да се борят с корупцията и да вдигнат икономика, която беше много силно засегната от Коронавируса.” 

Цитиран е и главният изпълнителен директор на компанията C.I.Y. GLOBAL Нево Коен, който казва за успеха си в България: 
“Работихме в режим командос. След два дни срещи в София анализирахме ситуацията с партийните лидери и местния екип и активирахме екипите си, които работеха непрекъснато онлайн. Непрекъснато се подобряваше производителността и оптимизациите”.

Зложелатели заявиха, че в основата на съветите от израелските пиари е да се очерня политическия опонент, непрекъснато да се повтарят думички като кражба, корупция, шкафчета, чекмеджета, кюлчета и прочие. От “Продължаваме промяната” отказаха какъвто и да е коментар по темата за израелската помощ.

Ген. Дани Ятом е познат в България от 2012 г., когато бе представен то политика Яне Янев като член на международния екип на партия “Ред, законност и справедливост”. 

Посланията му са актуални и досега - трябва да се започне от съдебната система, която да бъде “изчистена от корупция и корумпирани личности и да се стигне до ситуация, в която когато полицията разследва и съдът съди потенциални престъпници, правителството да не може да се намесва по никакъв начин.

И тогава той беше категоричен, че посланието на РЗС е най-точното в дадения момент от националното развитие на България: “преди да се преборим с корупцията и организираната престъпност, няма как да подобрим живота си.

Генерал майор Дани Ятом (снимка: БУЛФОТО):