Кирил Петков се изненада, че екип на БЛИЦ TV иска да разговаря с него в парламента. Първите му думи бяха: "А, БЛИЦ" - когато учудването завърши Петков се спря и отговори на всичките ни въпроси. Подмина този за разпределението на министерства, и да разбираме ли, че там където "Продължаваме промяната" няма необходимата експертност, тези министерства ще отидат при коалиционните партньори.

По думите на Кирил Петков мотивацията на този млад парламент е да направи промяната. Затова и негов личен избор е Никола Минчев да бъде избран за председател на 47-то Народно събрание. 

"Човекът е с много голям професионален опит, работил е като юрист и се е доказал. Човекът се втурна заедно с нас да бъде час от тази промяна. Не става като се седи отстрани", заяви той.

Огромно чувство на отговорност е изпитал Кирил Петков, когато е положил клетва като депутат днес.

"Когато говорим за държавен служител - думата служител е важната. Затова и първо се обърнахме към българския народ, а после към височайшите гости", каза Петков.

Той заяви, че не е в ролята на министър-председател, но усеща, че партия "Продължаваме промяната" носи огромна отговорност. 

Вижте цялото интервю с Кирил Петков в БЛИЦ ТV и в You Tube канала ни!