Надявам се, че на тези избори БСП ще бъде първа политическа сила. Желая го от все сърце, защото имаме достойни кандидати по места, знаещи, можещи и амбицирани да спечелят. Това заяви председателят на ОблС на БСП –Пловдив Георги Гергов.

В деня на откриването на предизборната кампания бяха представени официално кандидатите  за общински и районни кметове. Церемонията се състоя в зала „Съединение“ на Историческия музей в Пловдив в присъствието на медии, народни представители от „БСП за България“ и успешни управленци на левицата.

„Няма от какво да се страхуваме, изтъкна Гергов и призова: „Пълна мобилизация на партията за победата с №56“.

В залата на първото българско събрание кметът на най-голямата червена община -Асеновград Емил Караиванов сподели причината да се кандидатира: „Направихме много, но още много ни остава. Тази битка е предизвикателство и отговорност, но и залог за бъдещето на Асеновград“, посочи досегашният и бъдещ градоначалник д-р Караиванов.

Колегата му Димитър Здравков – кмет на Община Садово, обяви, че кандидатите на БСП за България трябва да имат самочувствие. „Ние не сме спирали да се грижим за хората и това ни отличава от всички останали“, изтъкна кандидатът за трети кметски мандат.

„Залагам на пряк диалог и градивни политики“, посочи в обръщението си Виолета Христодулова – кандидат за кмет на Община Марица.

Директорката, носител на най-високото отличие в областта на образованието „Неофит Рилски“ изтъкна, че ще работи за равни възможности и равнопоставени условия за всички. Вдъхновение и усилена воля е формулата за успех на Ива Вълчева, маркетинг специалисти в туризма и кандидат за кмет на Община Хисаря.



„Натрупах опит като съветник с три мандата и председател на Общинския съвет – Хисаря. Знам всички недостатъци и мога да ги решавам“, посочи младата дама. „Имам прекрасен екип“, акцентира кандидатът за кмет на Пловдив Николай Радев, посочвайки кандидатите за районни кметове.



По думите му градът на тепетата през последните години показва една устойчива тенденция и тя е „Пловдив търси своя социален лидер“. Това според директор на Английската гимназия е причината  десните кандидати  да се изкарват от социални по  социални.

„Но исканата от пловдивчани промяна може да я донесе само Българската социалистическа партия“, подчерта математикът с две награди „Иван Рилски“ – едната за успешен директор, а другата като заслужил учител, подготвил множество световни шампиони.

„Знам как се готвят световни шампиони“, каза Радев и допълни, че ще върне Пловдив на шампионския терен, като стане град на хората. 


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ