„Избрах да представя моя екип днес - в навечерието на една от знаковите за българската история дати – Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Велик исторически акт, превърнал се в символ на българското единство. Изцяло българско дело – единение, извършено без каквато и да е чуждя помощ, подкрепа или защита. Ден, превърнал се във важна част и от историята на Пловдив“.

Това заяви Славчо Атанасов, кандидат за кмет, издигнат от НФСБ и ВМРО при представянето на хората от екипа си в хотел „Тримонциум“ днес – кандидатите за районни кметове в шестте района на Пловдив.

„В навечерието на този ден представям екип – не просто кандидати за районни кметове. Екип! Който е обединен от това, че обича града си, че познава районите си, че има опит – професионален и административен, независимо, че е млад. И не на последно място, екип, който може да управлява почтено“, подчерта Славчо Атанасов.

Подкрепа за силния пловдивски екип дадоха и лидерите на НФСБ и ВМРО Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, които пристигнаха за представянето.

„Скъпи приятели, българи, изключително удоволствие е за нас да представим един екип от млади хора, кадърни, професионалисти в своите области. Които са изградили вече своя житейски път, имат самочувствието, имат опита да ръководят районите на втория по големина и първия по красота и привлекателност град в България“, заяви Валери Симеонов. 

„Заедно с колегите от НФСБ и ВМРО ние показваме новото лице на новата патриотична вълна в България. Това всъщност е старото ново обединение между НФСБ и ВМРО, това е действащата формула на патриотизма. Ние успяхме да се освободим от част от хората, с които бяхме в коалиция в Народното събрание и това даде незабавни резултати.

Първият законопроект, който беше внесен за настоящата сесия на парламента, още от първия ден вчера, беше законопроект на нашата парламентарна група – „Обединени патриоти – НФСБ и ВМРО“.

Днес внесохме втори законопроект, уникален, първи по рода си, законопроект за защита на възрастните хора в България. И с тези две първи действия на новата – стара група ние показваме и новия модел на патриотизма в България“, подчерта Валери Симеонов.

По думите му представянето на екипа в Пловдив днес е и символично свързано с празника на Съединението, защото това е бъдещето на съединението на патриотичните сили в България. 

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов допълни:

„Виждате ги - млади, енергични, хора, които са доказали своя патриотизъм и своя професионализъм. Убеден съм, че на тези избори пловдивчани най-накрая ще имат възможността свободно и без манипулации да изразят своя вот. Защото знаете много добре, че последните два пъти изборите в Пловдив бяха купени и фалшифицирани.

Това не сме го забравили. Искам да кажа, че ако някой мисли да печели Пловдив както миналия път, с едни 1000 гласа, ей така появили се отнякъде в четири часа сутринта, това ще постави на сериозно изпитание цялата голяма коалиция. Или играем мъжки и колегиално, феърплей, или ако ще си правим тези номера от миналите избори, няма как да продължават така нещата.

Пожелавам на всички пловдивчани да бъдат активни и да направят своя избор, така, както го направиха и последните два пъти, но ние пък ще бъдем още по-бдителни, за да не допуснем да се случат тези манипулации, с които нашият опонент печелеше изборите в Пловдив.

Казвам го съвсем отговорно, за да не стане така, че утре някой да не ни е разбрал или че аз криво съм се изразил“, категоричен беше Красимир Каракачанов.                      
    
„Много хора ме питат защо отново се кандидатирам. Казах, че ще участвам на изборите, ако сегашният кмет Иван Тотев се кандидатира за трети мандат. Неговата партия обаче прецени, че той се е провалил и не го номинира за трети мандат. Аз се кандидатирам въпреки това, защото тук не става въпрос за личността на настоящия кмет. Тук става въпрос за модела на управление, който той наложи в Пловдив.

Този модел по всичко личи – няма да бъде променен. Как кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров ще промени този модел при положение, че Иван Тотев му остава партиен началник, а емблематични фигури от екипа на Тотев остават в екипа му?“, реагира Славчо Атанасов. „Ние не можем да допуснем този модел да продължи да се налага в Пловдив. Затова за нас тези избори са мисия“, категоричен бе той.

 Славчо Атанасов започна представянето с дамата в екипа си - Десислава Желязкова, кандидат за кмет на район „Западен“. „Вие я познавате. Човек от района. Кмет на този район от екипа на Иван Тотев. Която заради честната си и безкомпромисна позиция в защита на интересите на хората в „Западен“ бе отстранена.

Но тя показа, че е добър стопанин и че може да работи в полза на района си“, каза Славчо Атанасов.

„Още едно познато лице – човек, показал, че може и знае как да работи за жителите на района си – Борислав Инчев, кмет на район „Южен“, кандидат за кмет на район „Южен“. Млад човек, но вече със солиден административен опит. Знаете, освен районен кмет, в моя мандат той беше главен секретар на Община Пловдив“, представи следващия кандидат Славчо Атанасов.

По думите му кандидатът за кмет в район „Северен“ е от онези успели, млади българи, които са получили.а блестящо образование в чужбина, но са се върнали в родината си. „Станислав Стратев е завършил университет в САЩ, печелейки пълна финансова стипендия, има две магистратури, владее 5 езика. Човек от района, познава „Северен“ и подготвен да работи за неговото развитие“, посочи Славчо Атанасов.

Той представи още един успял млади българин, предпочел родния Пловдив пред това да се развива в Германия – кандидатът за кмет на район „Тракия“ Апостол Шопов.

„Следвал първоначално в Пловдив, а след това в Щутгард, живял и работил в Германия, но както казах – избрал да прилага наученото в родината си. Апостол Шопов е човек с административен опит – той е заместник-кмет на район „Южен“, но познава изключително добре район „Тракия“.“, заяви Славчо Атанасов.

„Кандидатът ни за район „Централен“ е също познато лице – общинския съветник от „Патриотичен фронт“ в този мандат Иван Димов. Млад човек, който развива успешен бизнес, с опит, човек, който познава проблемите на „Централен“, представи следващия член от екипа си Славчо Атанасов.

По думите му кандидатът за район „Източен“ Павел Милушев е също млад и енергичен човек, вече с административен опит от район „Южен“ като заместник-кмет. Но изключително свързан с район „Източен“, познава в детайли проблемите му. 



Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ