"Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски!", това написа преди минути премиерът Бойко Борисов в личния си фейсбук профил.



Това се случи непосредствено, след като министър-председателят проведе спешен телефонен разговор с президента Румен Радев за борбата с коронавируса.

"Гледайте го - гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Чуйте упрека му, болката му, гнева му.

Извънредно! Ген. Мутафчийски иска крути мерки: Да се затвори всичко освен... ВИДЕО

Осъзнайте отговорността му - неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти.

Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата - това сме ние!", зове премиерът.

"Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес", това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев.

Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби.

В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство", сподели още Борисов.

БЛИЦ припомня, че и столичният кмет Йорданка Фандъкова подкрепи шефът на ВМА като каза, че подкрепя въвеждането на по-строги мерки. За спазване на самоизолация призова и градоначалникът на Бургас, който пък по-рано днес каза, че ако се наложи е готов да "затвори" морския град.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!