Лидерът на партия ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов представи някои от най-младите членове на партия ГЕРБ, които от своя страна освен визитката си изразиха притеснение относно случващото се в страната.

Юристи и киберспециалисти се обединиха около становището, че не е нормално да се уволняват шефове във всички агенции – ДАНС, АПИ, НАП, Агенция „Митници“ и т.н.

„Нормално е да уволняват в МВР, с оправдание изборите, но защо махат кадърни хора от всякъде. Аз имам самочувствие, че не съм калинка, как може да ми говорят за изчегъртване“, възмути се младо момче до Борисов.

„Почва да се явява страхът в хората. Сега виждаме еднолична власт като 44-та година. Един човек определя кое е добре и кое зле, а вчера вътрешен министър си позволява да казва на хората, че са престъпници, а те си вършат добре служебните задължения. Как говори така за хора, които не са осъдени", запита Борисов.

"Ние оставихме пълна хазна. Това служебно правителство на Радев е предизборен щаб. Има ли пари или няма, защото министър на Радев твърди, че има, а президентът обратното", добави лидерът на ГЕРБ.

"Продължиха нашите политики – и мерките и 50-те лева за пенсионерите. Продължават всичко, което направихме, но сменят хора, за да предизвикат страх и притеснение в администрацията“, каза Борисов.

„Нинова какво обяснява, че няма общо с правителството. Виждам Антон Кутев, който все е общински съветник или депутат, Янаки Стоилов също. И за митниците ще ви разкажа повече, но по-нататък“, заяви той.

„Станаха 82-ма вече подслушваните. Чакаме да видим кои са, как са. Щом знаят бройката, нека да кажат какво твърдят и да изнесат доказателства. Нека да потвърдят, че има нерегламентирани записи", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Вече става една седмица, а ние само четем по телевизорите надписите „подслушване“ и нищо не се казва. Нека да кажат - подслушвани са тези, тези и тези, другото е класифицирана информация", каза бившият премиер.

Борисов обясни, че Янев като министър-председател трябва да излезе и да каже: „Имам документи от службите, че са подслушвани хора. По-късно ще обявим кои“."

"Той мълчи. Някаква жена, казала на Наско Атанасов, а той на две служби, че имало послушвани“, възмути се Борисов.  

"Хората, които са в момента, нямат граници. Можеше да мине известно време и да намерят кусур. Няма семейство и къща, където, ако се развъртиш, да не намериш сламка. Идеално нещо в природата няма. Тогава може да кажеш – идват небръснати на работа и с шарени чорапи, махаме го", каза той.

А сега отстраняват човек, който само преди няколко дни НАТО подкрепи. Не може да казват, че не е почтен.

Думата взе и бившият министър на икономиката:

„Днес разбрахме за позицията на асоциацията на ресторантьорите, че антикризисните мерки са прекъснати. Няма диалог с бизнеса и трябва спешно да се свика националният икономически съвет“, поде Лъчезар Борисов.

Според него трябва да има единение между ново и старо поколение, между българите тук и тези в чужбина. „Предлагаме да предложим мярка занапред 60/40, която да е в полза на работодателите“, каза той.

„Пожелавам им успех с чегъртането. Досега не съм видял нищо друго освен червени и бенбени кадри, които озвучават. Една реална политика не сме видели“, категорично се включи Бойко Борисов.

„Първото, което правят тия, които не могат, е да притискат и тревожат хората, след като овладяха МВР“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той се възмути, че го обвиняват, че той провокира хората и конфликти между тях.

„Аз като шоп ще кажа следното – най-обичам да мразим. Вие обаче сте длъжни да говорите с колегите от другите партии. Ако това продължава половин или една година, държавата ще рухне“, прогнозира той.

„Винаги съм бил за мир и консенсус. Те искат война – добре, имат я. Вие не се подвеждайте по това – вие само любов, обич и мир“, завърши той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!