Пред симпатизанти в Търговище Делян Добрев от ГЕРБ разкри, че с решение на ЦИК ще се наложи на ПП-ДБ да премахнат рекламните си плакати с лика на Денков, Борисов и Делян Пеевски. С този свой акт те нарушават правилата за предизборна агитация.  

"Начинът им на мислене е престъпен. Постоянно се чудят как да нарушат закона. Не са случайни, кучетата, записите, пачките...

Дори да са монтирани записите, те пак показват какъв престъпен начин на мислене имат тези хора. Още през 2021 година казах, че са "измамници с бели якички" и те излязоха точно такива", коментира той. 

"За 3 години са усвоили милиард от 50, а другите 49 стоят в Брюксел. Ако не се усвоят, България ще загуби свежите пари, които идват от Европа. Защо не се възползваме от тях, трябва да попитате тия бездарници. Благодаря ви, приятели", каза Добрев. 

Четейки решението на ЦИК забравих да прочета още нещо. Има решение от ЕК, г-жо Петкова за вас го чета, защото се заяждаха за Пътната карта и Балкански поток.

Чета го дословно: "На територитята на България няма проект Турски поток, въпросът може да се отнася до Балкански поток." Това е в отговор на Радан Кънев. "Той представлява паралелна линия на северния пръстен на българската газопреносна мрежа."

Обясняват им какъв газопровод има в България. "На комисията не е известно да е подаване уведомление", т.е. в прав текст казва, че в изграждането на Балкански поток няма жалби, сигнализиране на административен или съдебен орган.

Опорката, която 3 години развяват, ЕК ги опровергава", допълни Добрев.  

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов взе думата. 

"Тези 3 години са не само назад. Чудовищно е пътуването до Търговище сега, а магистралата вече щеше да е минала Търново и да е почти там. Северна България щеше да изглежда по съвсем друг начин. Това е мъка, рискове, за тир, кола.

Мъчно ми е, защото когато ни изтече предишния мандат, оставихме 1,3 млрд. в сметката, специална сметка, само за дострояването на "Хемус", сподели той. 

С цялото си нахалство, Денков се снимал с мен и Делян, качил се на бордове и питал кой иска да е премиер. Понеже му хареса да пътува една година, мисли, че пак ще стане премиер. Няма, Ники, да пътуваш. Няма да си премиер повече с тези гаменски похвати.

Не ви отива. Всъщност, нивото му е на зам.-министър в правителство на ГЕРБ, даже и това не знам дали е така. Да станеш академик, когато си министър на образованието, трябва да покажеш характер. Не искам да съм на едно място с Денков, а той да се рекламира с Пеевски.

Сложил ни там, за да покаже колко е силен. Няма, Ники. Сложи си Киро и Асен, рекламирай се с тях. Само, че от тия записи чуваме една чудовищна група, която прави преврат на службите за сигурност в една страна.

На която да сложиш партийци, да източваш информацията, да я търсиш през тея 3 години, дали няма нещо от тея дето работят с парите. Да източват информацията. Какво е това, бе, хора", попита разгневено той. 

Те искаха щедро да разделим България 50 на 50. 50 за нас, 50 за тях. Как да го направим? Има президентска власт, парламентарна власт, партии и народ, който ще пита: "Абе, кви сте вие?" Принцът Кирил и айде, няма да се наричам аз никакъв. Искам да стане "Хемус", да ви станат училищата и детските градини.   

Стягайте се, двама депутати искам. Аз няма да съм, ама и Денков няма да е. Киро и Асен също. Представяте ли да си лидер на партия, да си сложа Теменужка, Киро и Данчо Цонев? Това са направили и да кажа: "Вижте колко е силно".

Милионите от кеш са в билбордовете. Аз съм забранил на ГЕРБ да ми слагат физиономията. И сутринта на "България" като се видях, откачих. Кога гледам, до мене Денков, изпъчил се - мощен, силен, управленец. 

Всеки ден бегаха при Делян. Помня го като ден днешен. Искаха сега да ни експлоатират за изборите. Сложили ми една смачката снимка, гледам като куче. Сложи ме от "Мъж на годината", да те изкарам, да станеш премиер пак. 

Много съм щастлив и по другата тема. Абе чудиме се, Теменужка ходи при тях и вика: "Абе тея не искат да има правителство". За един Тагарев говореха, знамето, къде е? Няма го. Плениха им знамето", отбеляза Борисов. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!