Министър-председателят Бойко Борисов и президентът Румен Радев си стиснаха ръцете, въпреки обтегнатите им отношения. Това се случи по време на рождения ден на КНСБ, на който седят маса до маса.

На събитието присъстват още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, зам.-председателят на парламента Валери Симеонов, депутати и много общественици.

"Не бих се съгласил с Караянчева, че трябва да работим по същия начин. За да стигнем държавите, трябва да увеличим доходите 3-4 пъти. 2019 година 58 млр. лв. е износа на България - рекорден за всички времена", каза минути след това премиерът Бойко Борисов в изказването си пред присъстващите. 

"Безработицата е рекордно ниска, а рейтингите ни са най-високи. Президентът е прав по няколко теми. Това, което говорихме за еврозоната - няма държава с евро, която да е по-зле и да е станала по-зле, но българският народ има притеснение.

Притеснението е да не се вдигнат цените. Имаме ли право с моите коалиционни партньори да заложим кратки срокове? Искам да кажа, че тука нямаме абсолютен консенсус, няма да насилваме това да се случва", допълни Борисов. 

Министър-председателят каза и няколко думи за Зелената сделка: "Думата "сделка" не е готина. Не ми харесва. Това, което каза президента за неутралност, на езика на синдикатите значи нулеви емисии. Да, няма в тази сделка срок и тук е нашата роля като държава и институции да кажем минимум 10-15 години трябва да има преходен период.

Има страхотни предприятия и иновативни хора. С Пламен Димитров правим зелен съвет, на който каним правителството, президентството, работодателите, всички, опозицията и всички и докато не стигнем до консенсус няма да сключим сделка", обясни той. 

"Единствената държава в Европа, справила се с нелегалната миграция, е България. Имаме нулева миграция", заключи Борисов. 




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!