На 1 август 2019 г. министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Република Северна Македония, където заедно с премиера Зоран Заев ще отбележат втората годишнина от подписването на Договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество между двете страни и честване на събития и личности от общата ни история – Илинденско-Преображенското въстание и Гоце Делчев.

Министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев ще проведат двустранна среща, на която ще обсъдят напредъка на сътрудничеството в двустранен и многостранен план. Двамата премиери ще участват в церемонията по полагане на цветя пред гроба на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас“ в Скопие.

В столицата на Република Северна Македония министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща и с президента Стево Пендаровски.

В Дойран двамата премиери Бойко Борисов и Зоран Заев ще открият възстановения паметник на полковник Константин Каварналиев. 

Припомняме, че преди по-малко от месец Заев и Борисов се срещнаха срещата на върха за Западните Балкани в Познан. Тогава Заев заяви, че Борисов е направил непреднамерена грешка в Сараево, но че неговото изявление е в противоречие с Преспанския договор, който гарантира македонската идентичност.

Премиерът в свое изказване нарече президента на Република Северна Македония Стево Пандаровски „северномакедонски политик“

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!