Асен Василев пита как можело избран от народа премиер да бъде тричан от опозицията. Как си позволявате да говорите от трибуната на парламента за нас?! Сега ви се връща - с вашите камъни по вашите глави. Това заяви в Хасково бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Да ви пожелая един хубав ден и да пожелая да влезе някой в парламента да направи тест за наркотици на управляващите. Когато шмъркат и се бият, колят и квичат, понеже има изключителен медиен комфорт, това все едно не съществува", добави той по адрес на скандалното видео на министъра на културата Атанас Атанасов, което той пусна в петъчния ден.



Борисов коментира и боевете, които се разиграват в Министерския съвет (МС) с виц:

"В Перник в една дискотека минали едни като нашите и гледат бият се и ги питат: "Извинете, това частен бой ли е или и ние може да се включим". Та така - и ние от ГЕРБ питаме дали може да се включим в боя".

Залата избухна в смях.

"Само в едно са по-добри от нас - кражбата! Крадат от всичко!

И се държат точно като мутри", допълни бившият премиер.

"Вчера управляващата коалиция в лицето на Тошко Йорданов в бТВ лично го слушах, понеже чаках Томислав да гледам да ми достави радост на душата. Вчера щастлив петък - цял ден гледах Тошко Йорданов и Томислав Дончев. Тошко Йорданов каза, че премиерът убеждава ЕК, че юни ще вдигнем ветото през РСМ", каза той.

"Сутринта Радев избухна: "Защо правихме КСНС – там не се ли обединихме всички партии в договора за добросъседство". Това го казва той, не го казвам аз", добави Борисов.

"Накрая дойде офертата за Каримански - или се откажи, или отивай на гурбет и освободи място на Гюров. Аз и Гюров го гледах, който каза за председателя на БНБ Митко Радев – изключителен човек, който много трудно намерихме и доведохме в България, че видите ли той бил виновен, че не контролирал носенето на чували", каза той.

"Гледам и за бежанците - хаос. Всичко катастрофира и няма оправяне. Ще вземат милиарди, скъпи българи, или ще ви оставят на някого да ви оправя и да ви изпъва каиша. Но това няма да сме ние. Или веднага, или Радев да си носи отговорност", изтъкна Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!