"Аз мога да отговарям само за ГЕРБ. Оценките, които се дават са работа на всеки един лидер.

Висша форма на демокрацията е хората да решат кой да управлява, как да се управлява. Затова е хубаво да мислим". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, Атанасов, Петков, Василев, които 9 месеца сме защитавали едни и същи каузи. Една и съща е тезата", заяви още Борисов.

"Петък, събота и неделя можеше да имаме правителство и в понеделник да го гласуваме. Проявих разбиране, че без Асен Василев не може да има правителство, сиреч ПП няма как да се окажат от него. Първи компромис.

Втори компромис - енергетиката, трети - отбраната, четвърто - електронното управление и те продължиха да настояват за вътрешно министерство", каза още Борисов, уточнявайки, че те знаят, че "излизайки с всички тези компромиси съсипвам партията, а вие после ще пишете, че се е навел, клекнал".

Днес Петков много ясно каза как сме работили тези 9 месеца", уточни още Борисов.

"Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко", каза той. 

"ДПС не е участвало в нито един миг в преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ", отговори той на ПП-ДБ.

"Балкански поток" е одобрен от Европейския съюз (ЕС) и САЩ, гласуван в парламента без нито един "против". Когато го гласувахме с ПП-ДБ в парламента заедно не беше лош потока.

Когато искаха да налагат 20 лв. такса на Унгария и Сърбия, също", коментира Борисов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук