Правото на президента е да предложи който той пожелае за премиер. Ще изпратя хора само от уважение към него и институцията.

Инструкциите към тях ще бъдат да не вземат никакво отношение, защото нямаме претенции нито към премиер, нито към министри, излъчени от служебно правителство“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС) по повод предстоящите консултации с президента Румен Радев.

По думите му, право на президента е да не иска да назначи Рая Назарян.

„Аз не харесвам, не желая по никакъв начин ГЕРБ да има представителство във власт, в управление, за което не е спечелил избори“, подчерта той.

„Това, което са ни отреждали в предизборните кампании и изследвания, в много голяма степен се е оказвало вярно. Което за мен излиза, че такива нагласи е имало и изборите са честни“ – така отговори Борисов на въпрос дали се притеснява, че изборите няма да бъдат честни.

„Ако ГЕРБ си свършим работата, ако сме с добра програма, ако надградим над нея, аз мисля, че резултатът ще бъде добър“, добави той.

Всеки ден с нещо ни изненадват, но не мога да коментирам нещо, което не е станало. Събират подписи от един месец и за първия сняг кога ще падне“, каза Борисов на въпрос за намерението на ПП-ДБ да събере подписка за освобождаването на шефа на КПКОНПИ Антон Славчев.

На въпрос за възможните дати за изборите, той каза: „Това е работа за астролози“.

Борисов разкри още, че пратениците при президента от страна на ГЕРБ ще са Росен Желязков, Деница Сачева и Теменужка Петкова.