Борисов изригна от Родопите: Арести, лъжи, кражби, репресии, върнаха ни в 1944 година ВИДЕО

Рашков ли си, къв си там, не ти ли е мъчно бе? Тези хора, с по 3 байпаса, да ги държите по арестите, докато фалшифицирате изборите в София, отправя въпроси ескпремиера

Експремиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Кирково. Визитата му ще бъде част от обиколката в страната. Борисов е заинтересуван от съдбата на активистите на партията, които бяха задържани от копоите на Бойко Рашков за притежание на агитационни материали в навечерието на последните парламентарни избори.

Тогава на прицел бяха Юсеин Садък, Митко Хатибов и Шукри Вели, които бяха арестувани. В началото на седмицата координаторът на ПП ГЕРБ за областта Цвета Караянчева съобщи,че административния съд е обявил за нищожни заповедите за задържане и е осъдил МВР да изплати разноските по делото.

Борисов се пусна от Родопите, звучат страшни обвинения срещу Рашков и правителството

"Така ме разстрой, това което чух.  Ако не знаехте, че сме 2022г., директно се пренасяме към 1944-г., затворите и арестите. Моя дядо, по същия начин - партията на Рашков, сега припозната от Кирил Петков. Защото риториката му е същата" - започна речта си Борисов, видимо развълнуван.

"Братя мой, точно това е било 1944г, така са влизали в къщите и са извличали хората. Рашков ли си, къв си там, не ти ли е мъчно бе? Тези хора, с по 3 байпаса, да ги държите по арестите, докато фалшифицирате изборите в София.

Чак като станах главен секретар, успях да намеря смъртния акт на дядо ми, на който пишеше " починал от червен вятър"".

"Сутринта полицаите дошли да питат Цвета, дали ще нападаме полицейското управление. Дошли сме да обясниме как лъгаха за "Хемус".  8 месеца лъжи, ако е прав техният вътр. министър, че това е грабежът на века, значи от 2 месеца грабежът продължава с други изпълнители. 

Десетки часове излъчване на Нова и БТВ, за Хемус. А завчера, пуснаха само половина изречение. Както вчера, пак премиерът, заяви, че е изпратен план за възстановяване".

Ще докажем, че са крали, защото са крали с милиони.

"Европейската Комисия, казала, че на 15 октомври е пратен плана. Върнаха им 43 страници, с 250 грешки. Ако е така, както казват Петков и Василев вчера, те са върнали поправки на забележките.

Да ги качат в интернет, да ги разгледа българското общество. Защото две от тези поправки касаят Маришкия басейн и контрола на главния прокурор. Ние не знаме, дали изобщо са пратили нещо. Какво са написали - никой не знае" - допълни лидерът на ГЕРБ.

Радев оня ден, като се кланяше на терора, който са наложили на българските граждани, сега не му ли е лицемерно поне? Тези хора тук имат семейства. И през Възродителния процес, не е било така. Тормоз, само и само да се върнат на власт. 

"Милиарди източиха за тези няколко месеца. Директно от джобовете на всички нас". Независимостта на българския съд трябва да се пази като зеницата на окото", каза още експремиерът.

"Милиарди са източили от бюджета! Милиарди!", подчерта Борисов.

Николай Ненков говори след Борисов и изтъкна, че управляващите действително крадат десетки милиони: "Осем месеца не спират да повтарят за "кражбата на века". А те не само че не прекратиха това "престъпление" - въпреки обезпеченията, които осигурихме, но и продължават да крадат. Очевидно всичко е било предизборно говорене с една единствена цел - да ни омаскарят".

"4-5 моста над Дунав няма да станат в рамките на два мандата. С действията си досега те доказаха, че са мамили българските граждани", категоричен бе той.

Делян Добрев заяви на свой ред: "Това, което се е случвало с нашите приятели, се случва и сега с шефа на "Булгаргаз". От една седмица пред дома му стои полицейска кола. Преди месец казахме, че се готвят да върнат посредниците за газа. А посредниците са едни кръвопийци". 

"Още преди месец казахме, че атаката срещу "Булгаргаз" и неговия директор е именно заради това - да се върнат тези посредници. Това коментираха днес и Румен Петков, и Румен Овчаров. Това е такава грандиозна корупционна схема, каквато не сме виждали от 90-те години.

Тогава умишлено се фалираха предприятия (каквато е целта сега с "Булгаргаз", за да може "посредниците" да вземат бизнеса на тези предприятия. От 90-те години не сме виждали такава корупционна схема. Цялата битка е за милиарди", подчерта Добрев. 

Бойко Борисов обясни схемата - как Румен Радев "върти" Николай Павлов и Сашо Николов.

"Тези две групировки снощи в късна доба си правят "търг". Румен Овчаров може да е политически противник в енергетиката, но съм казал на моите хора - От него по-подготвен в тази сфера нямаме и каквото каже, ще се учите от него. По Би Ти Ви той каза, че 60 000 мегавата само за 3 секунди са "харизани" на Румъния. Това е количество, равно на половината за деня консумация на цяла България.

Ние ги дебнехме да ги хванем с милиони. На мен ми спретнаха компромата с чекмеджето и ме разнасяха цял месец.

Тук става дума за милиони чекмеджета. И какво става - първите са си внесли рушветите - по 80 лв. на мегаватчас. Аз предупредих - ще има война с "Булгаргаз", тъй като едните искат да вземат "пътя на копринката".

Слагат си 6 фирми, които чакат. А балъците отзад мислят, че това, което говори Киро за "прозрачност", страшни арести и корупция в "Булгаргаз" са верни. 

Тези фирми са със смесено участие, чужди фирми, за да не могат да ги гонят нашите служби. "Прозрачно, готино и веднага - няколко милиончета. Вероятно в някоя офшорка в Пандора. Или пък кеш. Първо едната, после другата фирма - так, так, так. Взимат 60 000 мегаватчаса и отиват към Малдивите да си почиват. НО те ще продължат. Не знаем какво ще стане с Плана за възстановяване", заяви Бойко Борисов. 

"Така че се надявам, че господин Кирил Петков е бил искрен вчера в предаването при Сашо Диков. И то на запис. Аз през цялата си кариера не съм дал толкова интервюта на запис. На базата на тази информация, която е дал Румен Овчаров, отидете в понеделник и арестувайте. Оставете нашите мюсюлмани на мира", заяви Бойко Борисов и добави: "По действията им ще ги разберем още тези дни и в понеделник".

Борисов се пошегува в края на срещата: "Сега ще ви кажа един виц. Знаете ли кое се сваля най-трудно? - Умна жена, стар тапет, Христо Иванов и Корнелия Нинова".

Бойко Борисов бе категоричен: "Най-страшното, което направи Румен Радев, е да ни накара да се мразим".