Членове на ГЕРБ от община Кирково осъдиха МВР за неправомерното си задържане през месец юли 2021 г. Новината съобщи в профила си във Фейсбук областният координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева.

"Административният съд в Кърджали се произнесе в полза на Хюсеин Садък, Митко Хатибов и Шукри Вели, които бяха показно арестувани от полицията, обискирани, изведени с белезници, подложени на натиск от органите на реда и принуждавани да подписват протоколи за неучастие в предизборната кампания за 46-то Народно събрание.

Случаят стана нарицателен за репресивната политика на вътрешния министър Рашков по отношение на ГЕРБ. Тримата потърсиха правата си в съда, който постанови, че задържането им е незаконно. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

МВР е осъдено да плати разноските по приключилите дела. Оттук-нататък тримата пострадали ще заведат искове срещу МВР за нанесени неимуществени вреди.

Междувременно справедливостта възтържествува и по отношение на инж. Иван Гавазов - съдът го възстанови на поста директор на Областното пътно управление в Кърджали, след като служебното правителство на Радев го отстрани миналата година по донос срещу него", пише още Караянчева.