Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция из страната. Този път той е в Силистра.

"Няколко министри и аз самият толкова много разговори проведохме. Хората не знаят, че целият тежък трафик минаваше през центъра на Силистра. Близо по 200 ТИР-а на ден минаваха от там", каза премиерът, който провери как се осъществява транспорта през Дунава с ферибота в момента.

Ваксини, коронавирус и лечение
БЛИЦ припомня, че по-рано министър-председателят бе край Разград, където обяви гръмка К-19 новина, а именно, че скоро България ще има завод, в който да се произвеждат ваксини срещу коронавируса.


"Дадохме 80 милиона за Ремдесивир, за да може да се лекуват хората", допълни Борисов, който чу какво е положението с болницата в града в момента и допълни: "Всеки ден показваме направеното".

"Да минава тази пандемия, че така не може...", каза още премиерът.

Шпионски скандал
"Наблюдава се някакво радиомълчание от другите институции в България, пък доста президенти от света се изказаха по темата", така премиерът Бойко Борисов започна коментара си във връзка с шпионския скандал, който гръмна вчера у нас.

"Искам да кажа, че когато нашите служби докладваха за това, което има като шпионска мрежа в България, съм ги окуражил максимум.

Не мога да не благодаря лично на главния прокурор Иван Гешев за личната му ангажираност, защото това е сложна материя, която не е правена досега.

Без да се правят никакви политически оценки мога само да поздравя прокуратурата и службите", категоричен бе Борисов.

"За пореден път се налага да се обявят нежелани руски дипломати у нас. Твърдо ще отстояваме националната си сигурност и независимост.

Обръщам се към ръководителите на руските дипломати и искам да им кажа "Да спрат да шпионстват!", отсече премиерът.

Предизборни дебати
"Толкова липса на какъвто и да е опит и експертен потенциал има. Те просто не разбират. Само са забавни", така премиерът коментира предизборните дебати, които текат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!