Не искам държавата да е разединена. Не искам да съм разединител. Работим по коалиционното споразумение и под него сме се записали, че ще си изкараме мандата. Нарушихме комфорта на толкова много контрабандисти и олигарси.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на националната конференция на ПП ГЕРБ в София Тех Парк.

"Христо Иванов се има за десен, но не знам дали си дава сметка какво прави. ГЕРБ няма да допусне това, което прави. Аз съм готов по всяко време да си тръгна. Правил съм го, готов съм и заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение. Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците", каза Борисов. 

"Ако ние сме толкова силни и единни, какъв е проблемът да има служебно правителство? От страх ли? От кого? Ние сме в ситуация, че или трябва да вкарваме органите на реда да работят по маса време или в същото време ние, пазейки с цялата си дисциплина, да ни обвинят нас за провокатори. От какво да се срамуваме? Какво не сме направили добре?", запита той. 

"Ще продължа разговорите с коалиционните си партньори и ще решим дали да си тръгна", каза премиерът. 

Той призова водачите на протестите да му кажат как виждат бъдещето на България, за да реализира идеите им. 

"Поел съм ангажимент към коалиционните си колеги иначе отсега мога да кажа датата, на която ще си подам оставката", отсече той и добави:

"Все пак трябва да осигурим стабилността. Идват много тежки месеци и години. Минус 32,8% е спадът на икономиката на БВП на САЩ. По-голяма е от Голямата депресия с близо 10%. -15% е спадът на ЕС. Зимата ще бъде много трудна. На нас ни трябва вот и подкрепа."

"Нашата сила са хората и трябва да се върнем при корените си. Всичко, което сме правили, е било заради тях. Един ден не трябва да стоим в управлението, ако хората не ни искат. Ще говорим, искам да мислите и да си говорите повече с хората, защото много от вас са се отлепили от това, което се мисли по места", добави той. 

Борисов посочи, че думите му идват, след като всички социологически агенции казват, че ГЕРБ е на първо място въпреки К-19 и протестите. "Влизането в Еврозоната много ядоса олигарсите, няма да могат да се фалират банки и да се теглят пари кеш, затова ще ни правят компромати", заяви Борисов.

Той помоли всички присъстващи да не отговарят на провокациите:

"Целят да ви нападнат, да се сбиете и да кажат: "Ето, вижте какви са ГЕРБ". Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца. Това направиха първо пред къщата на Фандъкова, а после пред моята къща. Благодаря на стотиците хора, които казаха, че искат те да застанат там, но аз не позволих", каза Борисов. 

„Тези, които са до болка познати, неблагодарни хора, единия го правихме омбудсман, другият ни беше коалиционен партньор. Бъчварова може да ви каже как Христо Иванов идваше задкулисно в офиса на ГЕРБ да ми казва колко ме обича", каза той.

"Ние сме за единство на нацията, каквото и да ни струва като партия. Предстоят тежки месеци и го казвам не за да плаша хората. Всеки, който може да работи, трябва да го прави, за да може тези, които нямат работа, да бъдат подпомогнати. Ако има отговорни срещу нас хора, които искат да управляват, нека да кажат какво да приеме Народното събрание и да поемат отговорност",заяви Борисов.

"Ако аз съм причината за недоволството – отивам си веднага. Моля ви, не се поддавайте на провокациите. Лек ден", завърши той, а всички присъстващи станаха на крака, за да го аплодират, скандирайки името му.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!