Преди събитията се събрахме с изпълнителната комисия и предлагам Цвета Вълчева Караянчева за член на изпълнителната комисия. Тошко Тодоров, стани да те видя. Как ти е фамилията? Тодор Стаматов Тодоров - това е другото ми предложение.  Така започна участието си пред делегатите Борисов на националното събрание на ГЕРБ, тъй като трябваше да даде предложения за нови членове на изпълнителната комисия, преди официалното му изказване. На тази шега Цветан Паунов се обърна към Борисов: Да си седна ли сега и се върна на мястото си. 

"Уважаеми колеги, поздравявам избраните. За мен е най-труден ден днес, но това е животът. Цветанов си остава партиен член и ще работи в организацията. Да не я коментираме тая тема повече, достатъчно е болезнена. ГЕРБ показва, че е дисциплинирана партия и самите ние осъзнаваме какво изисква обществото и с нашите промени продължаваме и след като спечелихме изборите. Представяте ли си колко би било забавно да оттегля точката за Цветанов и да си остане - както направиха в БСП. Просто искам да видите разликите в партиите и надали всеки, който е вдигнал ръката си за изключването на Цветанов, му е било добре след толкова време съвместна работа", заяви Борисов пред своите.  

Официално: Ясно е бъдещето на Цветанов в ГЕРБ (ВИДЕО) 

"Животът е динамичен. Всичко се променя и от нас се очаква същото. Който може се променя, а който не - времето го изхвърля. Преди 10 години беше достатъчно да кажеш, че Витошка ще стане пешеходна зона и хората се радваха. Беше достатъчно да кажеш, че по Струма ще си ходят на море и ще се прибират бързо вкъщи. Или че ще ходиш до Бургас, до Истанбул. Това вече е факт. Но дори и това не е достатъчно, Виждате, че ние нямаме опоненти в направеното. Ако тръгна да припомням всичко направено в тези 10 години, няма да смогнем във времето, което сме задали. Хората са много по-чувствителни в момента за справедливост. Трябва ли да идват хора и да ми се оплакват, да отстранявам кметове. Това трябва да го правите вие и затова предложих тази етична комисия. Взимането на решения от 1 човек е неправилно. Така бяхме устроили партията - аз, Цветанов и надолу. За това държа на етичната комисия", продължи премиерът. 

"Гледат ни под лупа. Референдум се направи за партийните субсидии. Хиляди се изговориха, че партиите взимат еди колко си пари и всички гледаха нас, защото знаеха, че когато ние решим, тогава ще стане. Не е лесно да си в коалиция, но го направихме. Направихме това, което 2 милиона и половина поискаха. Победихме и със субсидии. Как така унищожаваме опозицията? Не мога да ги разбера. А и до този момент, понеже са много коварни, не казват колко искат да е субсидията. Къде им е предложението? Имаме ли, Цвета, предложение? Нямаме. Приехме предложението на тези 2 милиона и половина", заключи той.  

"Всеки, който е на по-висок пост, трябва да плаща повече, защото има по-голяма заплата. За тези, които учат или пенсионерите, да се увеличи минимално или да остане същия. Тези, които заемат по-висок пост, да дават повече. Ако искаш да си партиен член, дали е лев или два – няма значение. Това дава възможност за чистота и прозрачност", каза още премиерът. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!