Премиерът Бойко Борисов е на инспекция с джипа във Велинградско. Този път посещава отново село Биркова край Велинград. На 24 май той обеща на местните обновено училище и сега ще провери как върви проектът. 

Заедно с него е и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. С тях е и кметът Костадин Коев.

Видео от обиколката на Борисов показва, че всички в колата му са с маски. А след като той срещна майстор и се здрависа с него, стриктно дори се дезинфекцира. 

След това той се видя с друга група работници и ги попита дали кметът слуша, ама с двете уши. Бойко Борисов остана доволен от габарита на околовръстния път на Велинград. 

Борисов каза в Биркова, че до началото на новата учебна година новото училище ще бъде завършено.

„Не на думи, а на дела сме направили училището“, коментира Борисов.

Министър-председателят заяви, че край училището могат да се видят поредните три първи копки.

Премиерът Борисов отговори и на исканията на хората от село Кръстава за път до населеното място. По думите му той ще струва към 5.5 млн. лв. Той изрази надежда като дойде да открие новото училище в село Биркова да се върне по новия път, който днес вече инспектира.
 

Зам.-министър Николай Нанков разказа подробно в джипа как се извършват строителните дейности и премиерът остана доволен от бързата работа. 

Борисов бе посрещнат в Биркова с бурни аплодисменти, викове "браво" и получи множество благодарности за  свършеното от него. Местен жител заяви на Борисов, че той ще остане в историята с посещенията си.

Министър - председателят се порадва и на всичките деца от селото, дошли да го посрещнат. "Гледай какви сладури са", възкликна той. Местни му обясниха, че деца има в селото, защото младите се женят.

Общински съветник поиска от Бойко Борисов среща с него и кметовете за 5 минути, но той му отказа това да се случи сега и му обясни, че всичко ще се случи и ще го ортганизира, защото не иска сега слухове да има.

Премиерът попита дали всички са доволни от пътя до Сърница. "Мазен, хубав е", обясни им той и помоли всички да се отдръпнат и да спазват дистанция от 1.5 метра, защото иначе ще им се скарат.

След нови искания за пътища, Борисов каза, че е най - добре сега Нанков да го оставят тук и наесен да си го вземат. 

"Затова ги е яд, че ние строим и хората виждат. Може да ме снимат гол колкото си искат. Ако е било лесно, да са го направили. А 50 години нищо не са пипнали тук", каза Борисов. Малко след като потегли с колата си видя деца и попита какво искат, искат ли физкултурен салон, а те казаха, че искат асфалт, за да си карат тротинетките.

Хората ще бъдат изключително доволни, защото отдавна чакат реконструкцията и ремонта на този околовръстен път, заяви кметът на Велинград Костадин Коев, който също е заедно с премиера.

"Когато хората са доволни и аз съм щастлив. Ремонтът на Южния обход на Велинград е дълго чакан проект. Околовръстното беше в много лошо състояние, лесно се наводняваше. Сега се разширява габаритът на пътя, ще се извърши отводняване, изграждат се и канавки. Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи", съобщи по-рано Борисов във Фейсбук.