Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира поканата на Кирил Петков и Асен Василев за предизборен дебат.

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес съпредседателите на „Продълбаваме промяната” официално поканиха бившия премиер на дебат на неутрална локация, най-късно в четвъртък вечерта. 

„Нека поговорим как ще помогнем на хората да преминат по-леко през зимния сезон, как ще стимулираме икономическия растеж, така че България да не бъде най-бедната страна в ЕС, как може в страната ни да има добри болници и училища, как ще продължим да увеличаваме доходите на работещите и пенсионерите и как ще подкрепим младите семейства и децата.

Тези въпроси са важни за всички български граждани, а ние сме задължени да дадем отговорите”, пише в официалното писмо, адресирано до централата на ГЕРБ и лидера на партията.

„Господа Петков и Василев, как си представяте да дебатирам с Вас, които поръчахте и организирахте незаконния ми арест?! Потвърден като незаконен на две съдебни инстанции.

Бих дебатирал с всеки гражданин, спазващ законите и Конституцията на страната. Нито Вие г-н Петков, нито Вие г-н Василев, отговаряте на този профил”, написа Борисов в профила си във Фейсбук. 

„Пожелавам Ви още идеи за черна кампания, с която заливате обществото! Така може би няма да се класирате и втори. Живеем в демократична държава, в която нас, гражданите, не ни е страх!”, посочва в заключение той. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук