Ако е било лесно, комунистите да са го направили, за Олимпиадата в Гърция да е готово. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който провери на място какво се случва в тунела „Железница” след инцидента тази сутрин, при който пострадаха трима работници.

Борисов разговаря с колеги на пострадалите и ги увери, че състоянието им е добро.

„Сега са стресирани дали ще продължи работата, дали ще затворим”, обясни Борисов, визирайки работниците.

Сензационни СНИМКИ от недрата на срутилия се тунел "Железница"

"Работниците са без опасност за живота. Ген. Мутафчийски предлага да се закарат във ВМА. Докторите прецениха и екипите вече пътуват за София”, каза по-късно премиерът пред журналисти.  

"Зарадвах се на иконите в тунелите, Господ ги е спасил. Представете си тези 2 километра готови, има забой който се работи и считат, че от дъждовете е пропуснало вода и скалата е станала ронлива и към 5-6 кубика са паднали. Другите работници са се притекли на помощ.

Стана ясно състоянието на работниците, затрупани в тунел "Железница" СНИМКИ

Затова решихме работата в другия тунел да продължи. Всеки път казвам да се пазят. Просто българите не знаят колко грандиозен строеж е това. Като лястовички са по скатовете 20-30 тонни машини, всеки момент има риск", заяви премиерът.

„Инцидентът е случайност, която е в следствие на дъждовете”, каза още той.  

"Не стига, че работихме месеци наред без заплати, а сега и глоби", ядоса се Борисов по повод глобата, която във вторник му бе наложена заради неносене на маска в Рилския манастир. 



 
Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 24 юни 2020 г.