Няма договорка за "златен пръст" и трети субект. Това мнение изразиха политолози, след като чуха имената в кабинета на Росен Желязков от ГЕРБ. 

Ексклузивно: Това са министрите в кабинета на Росен Желязков

Няма логика да водят преговори, ако са казали, че ще правят кабинет на малцинството. Ако нещо е договаряно, то е трябвало да стане преди връчването на мандата. Това заяви политологът Румяна Коларова в ефира на Нова тв.

"Няма нужда да е трети. Може да е четири субекта, които подкрепят. В България винаги се мисли за минимална подкрепа. Не е задължително да е така", добави тя.

"Няма договорка между ГЕРБ и други партии. Това е състав, изцяло проекция на ГЕРБ. В него има едно връщане към ГЕРБ от времето преди протестите, преди въобще опита да се тръгне в друга посока.

Този състав казва - "Ние правихме други опити досега, край на опитите. Ще бъде това, което беше". Росен Желязков несъмнено в момента е най-авторитетната фигура в ГЕРБ. Мария Габриел също, но тя изчезна", коментира Георги Лозанов, който също бе в студиото. 

Започна се: ГЕРБ вече са при Радев, това е кандидатът им за премиер

"Това не е сламен кабинет. Това не са представени хора, само за да има кой да бъде представен, без да се очаква подкрепа. Очаква се обаче не от цели партии и парламентарни групи, колкото по-скоро на парче. Това не е невъзможно", смята той.

"Би било логично и за да не се случи сценарият с идващите следващи избори, да се даде на този кабинет известен шанс. През това време да се види дали той ще може да създаде демократичен модел на управление или ще се поддаде на тенденциите за ограничаване на демокрацията, които вървят в момента в света", коментира още Лозанов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!