Премиерът Бойко Борисов продължава с проверките в страната. В първия работен ден на новата година той инспектира предприятие за производство на бойлери. Заедно с него е и социалният министър Деница Сачева. 

Ръководството на предприятието му благодари за мярката 60 на 40 и признаха, че са успели благодарение на нея да запазят всичките си служители. 

Борисов обърна внимание, че днес сме получили нов транш от 25 000 ваксини и продължава имунизацията на българите по план.

"Повече оптимизъм  ваксиниране и да се надяваме, че скоро ще се върнем към нормалността", обяви Борисов.

"До няколко дни ще започне и третата доставка, за да стартира втората фаза на имунизация - за възрастните хора и учителите. Той съобщи, че е провел разговор с образователния министър Красимир Вълчев да старта на учебния процес на живо при най-малките до 4-и клас и нямат притеснения. 

"За радост и българските лекари се научиха да лекуват, защото март месец не знаехме какво да правим. В пъти са повече оздравелите, имаме ваксини и се надявам до месеци да си върнем нормалния начин на живот. Завършихме годината с най-ниския дефицит и външен дълг в Европа", заяви премиерът. Той отправи апел да повече оптимизъм и ваксиниране.

Аз помня баща ми като донесе "Раховец" печка на майка ми, такава радост беше. Сега социалистите какво говорят. Да си спомнят какво се имали тогава и каква радост е било за една печка "Раховец", "Москвич" и телевизор Рубин", заяви премиерът.

Обещал съм на варненци АМ "Хемус" и се стои на макс. Те сега като минават не виждат", обяви още Борисов.