Бойко Борисов отново демонстрира характерния си стил в международните си прояви, рязко „скъсявайки дистанцията“ в разговор си с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис. „А ти нали имаше някъде къща?“, този въпрос се чува да отправя Борисов към гръцкия премиер във видео, публикувано във Фейсбук.

За съжаление, именно на това място живото излъчване на страницата на премиера ни в социалната мрежа прекъсва, затова и не чуваме продължението на разговора по интригуващата тема. Преди това обаче Борисов пак проявява своя дипломатически стил, като коментира с жестове развяващата се от вятъра коса на Мицотакис и собствената си гола глава.
 

„Сътрудничеството между България и Гърция е гарант за стабилността и просперитета не само на нашите две страни, но и на целия регион, като ос на стабилност в Югоизточна Европа. Това заявих пред гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

Той ме посрещна в Александруполис с думите колко важно е да се срещнем точно тук, в този град, който е изключително съществен за нашите взаимоотношения. Гърция е сред петте водещи инвеститори у нас, като стокообменът между двете страни се е увеличил и възлиза приблизително на 3 милиарда евро. Енергетиката също е приоритетен сектор в икономическите ни отношения.

Създаването на конкурентен енергиен пазар с еднакво третиране на всички проекти е необходимо условие за гарантиране на енергийна сигурност“, гласи друг пост на Борисов във Фейсбук.