След срещата с феновете на "Ботев" - Пловдив, премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа. Заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и областния управител на Пловдив Здравко Димитров, Борисов посети и Пловдивската духовна семинария „Св. Св. Кирил и Методий“.

Бойко показа червен картон на провалилия се кмет на Пловдив Иван Тотев

"И на Локомотив, и на Спартак, и на Марица ще помагаме, каквото можем", говори той по пътя.

Премиерът сподели, че му липсва отпуска и е лошо, че не си взима почивка. Той си спомни и как в миналото е гледал футболни мачове.

"На този стадион си спомням, като съм идвал на мачове, толкова да пълни стадионите, че няма смисъл да се пази. Лошото е, че за качествен футбол говорим само носталгично, но да видим.

Във всички случаи сега осветлението и терените са по-добре оттогава. Ще помогнем и за стадионите и да видим тогава какво ще е", категоричен е Борисов.

"Ще помагаме на детско-юношеските школи, трябва БФС да вкара някакви правила за лимит на чужденци, за лимит на заплати", добави министърът на финансите Владислав Горанов.

"Вече с новия законопроект за свещениците, които приехме, всичко наред ли е със заплатите", попита Борисов в Духовната семинария.

Той посети и обновените спални помещения на децата, които се обучават в семинарията.

"Сега в Русенско ще откриваме ново училище, навсякъде има wi-fi. За тази семинария в Пловдив са дадени 600 000 лева", каза още премиерът.

"За тази сграда ще отчетем до стотинка какво е дадено, предполагаме, че тази субсидия ще стигне", заяви митрополитът.

Премиерът отказа да коментира партийни въпроси.

"Образованието ни е основен приоритет - и основното, и духовното", заяви Борисов, приемайки подарък от духовенството на семинарията - икона със светите братя Кирил и Методий.

Митрополитът изрази и благодарността си към премиера за подпомагането на живота на богослужителите.

Малко след това премиерът Бойко Борисов посети археологическите разкопки на масивната гробница, открита в могилата Малтепе край пловдивското село Маноле.

Надгробната могила е най-голямата на Балканския полуостров. Борисов разгледа останките на кула с колонада, на върха на която е имало огромна статуя с маса над 50 тона.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!