По-лошо от сегашното положение на България не може да стане. Това заяви неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на вчерашните обвинения на премиера Сергей Станишев.
По-лошо от това България да е първа по корупция в Европа, последна по доходи, със спрени фондове, с тази изключително голяма престъпност, корупция и всичко, което трови населението, по-лошо няма как да стане, категоричен беше Борисов в предаването „Неделя 150” по БНР. Според него Станишев не трябва да прави заклинания какво ще се случи, ако ГЕРБ дойде на власт, а трябва да обясни как ще се поправи ситуацията в страната в оставащите до изборите месеци.
За разлика от партиите на тройната коалиция, ние искаме преди изборите по всяка една от важните теми – сигурност, здравеопазване, образование - на базата на дебати, да чуем всички „за” и „против” и да направим програма, която да бъде реализирана от първия ден на управлението ни, обясни Бойко Борисов. Той уточни, че експертите на партията му ползват данните за престъпността в страната, предоставени от Центъра за изследване на демокрацията, и се опитват да направят програма, която да работи възможно най-добре. /БЛИЦ