„Пристигнах в Гърция, където ще участвам в Четвъртата среща на върха в Солун. Заедно с премиерите на Гърция и Република Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев ще обсъдим перспективите за развитие на бизнеса и икономическия растеж, реализацията на съвместните транспортни и енергийни проекти“, това написа преди минути премиерът Бойко Борисов в личния си фейсбук профил.

Там лидерът на ГЕРБ сподели и своя снимка от летището.



БЛИЦ припомня, че министър-председателят Бойко Борисов е в Гърция за участие в Четвъртата среща на върха в Солун. Форумът е под егидата на президента на Република Гърция Прокопис Павлопулос и ще се проведе на 14 и 15 ноември. На срещата ще бъдат и премиерите на Гърция и Република Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев. 

По време на форума ще бъдат обсъдени перспективите за развитие на бизнеса и икономическия растеж в страните от региона. В контекста на засилването на регионалното сътрудничество, участниците ще дискутират възможностите за увеличаване на инвестициите, продължаването на транспортните и енергийните инфраструктурни проекти, които ще допринесат за икономическия прогрес и свързаността на страните в региона и в Европа. 

Преди форума министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Гърция Кирякос Мицотакис. Акцент в разговора между двамата правителствени ръководители ще бъде продължаването на развитието на двустранното стратегическо партньорство, като фокус ще бъде поставен върху реализацията на регионалните транспортни и енергийни проекти, както и върху възможностите за стимулиране на търговско-икономическите връзки. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!