Премиерът Бойко Борисов пристигна във Варшава, където участва в честването на 15-годишнината от присъединяването на Полша към Европейския съюз (ЕС). Лидерът на ГЕРБ показа интересни снимки в личния си фейсбук профил.



"Страната нище продължи да работи прозрачно и отговорно за бъдещето на европейските граждани и за осъществяването на общите политики на ЕС. Държавите-членки на ЕС, приети след 2004 година, доказахме, че можем да бъдем „кормилото на Европейския съюз“. Това заяви премиерът Бойко Борисов на срещата на високо равнище „Заедно за Европа“ във Варшава".

Честването в полската столица се отбелязва със среща на високо равнище под наслов "Заедно за Европа". В нея участват лидерите на всички страни членки, приети в ЕС след 2004 г.

Държавните и правителствени ръководители на Полша, Естония, Кипър, Латвия, Литва, Малта, Словакия, Словения, Унгария, Чехия, България, Румъния и Хърватия обсъждат състоянието на ЕС, сигурността и предизвикателствата пред Общността. Във фокуса на дискусиите е поставена възможността за още по-интензивно сътрудничество между страните за развитието на Европейския съюз.



След срещата се очаква лидерите да излязат с обща декларация за обединението на Европа.