БСП са ни върнали не само 45 години назад, а и встрани. Това заяви в Пловдив премиерът Бойко Борисов по повод думите на Корнелия Нинова.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес лидерът на БСП по време на националния събор на левицата на връх Бузлуджа призова за въстание срещу Борисов с думите: "Народе - изправете се и ГЕРБ ще паднат".

След края на 12-тата среща на Асоциация на българските училища в чужбина, която се проведе в Пловдив, Борисов провери изкопните дейности в центъра на града, при които бяха открити археологически находки.

Помолен да коментира думите на Нинова, премиерът попита журналистите: "Вие досега къде бяхте?! Учителите и директорите в чужбина колко време чакаха за снимки с мен и колко хора благодариха за направеното от правителството?!".

Борисов: Не казвам голяма мъдрост, но... ВИДЕО

"Техните въстания... Ето и тази археология тук е била под земята, не само 45 години назад, а и встрани са ни върнали. При този икономически растеж и подем в държавата да говориш такива неща - не им отива. Пожелавам им в тази жега да се приберат живи и здрави, понеже са доста възрастни хората там на Бузлуджа, в жегата. Внимателно да карат, натоварени са магистралите", добави Борисов.

"Виждате градът какъв е бил и какъв става. Завод до завода. Нинова иска да изпъди инвеститорите ли?! Нали преди няколко години носеха мандата с Орешарски. Това е опозицията - нека си говори. Това, което беше вътре, на фона на нейните думи... Буквално тази любов, която бликаше от най-важните хора: будителите, учителите, директорите на училищата", заключи премиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!