Премиерът Бойко Борисов и футболната легенда Димитър Бербатов застанаха един до друг по време на 12-тата среща на Асоциация на българските училища в чужбина, която се провежда в Пловдив.



Веднага след това лидерът на ГЕРБ се снима с малки деца, облечени като гвардейчета.



"Малко не е удобна залата и малко не се виждаме, но след това ще отделя време на всеки, които иска да се видим и поговорим", така премиерът започна обръщението си по време на срещата.

"Едно голямо благодаря за патриотизма и усилията, който полагате", каза той на учителите и допълни: "Не казвам голяма мъдрост, но децата на българите, които са в чужбина, пак са си българчета. Обратната миграция може да се случи само когато ние сме подсигурили по-одобри условия, бизнес и заплати като тези в чужбина".

"Първите поколения българчета, които са родени в чужбина знаят български език. При второто има леко разминаване, но при трето поколение българчета, родени зад граница, изобщо не владеят български език. Всички знаем, че щом се роди дете в семейството то става основния център на Вселената и родителят почва да мисли само за него. Затова се и притесняват да се върнат в България, защото не знаят дали то ще разбере добре българския, дали образованието, което е получило в чужбина ще се признае и у нас и дали ще имат пари, за да го гледат", каза Борисов.

"Два милиона повече ще даде догодина. Финансирането трябва да е последната грижа на и за образованието", поясни премиерът и залата избухна в аплодисменти, а Борисов допълни с усмивка: "За съжаление любовта си замина, а сега само като кажеш пари и аплодират".

"Важни сте ми, за да може да направим така, че децата зад граница да не са "пречка" пред родителите им да се върнат у нас", допълни лидерът на ГЕРБ като изрично поясни, че думата пречка я слага в кавички, за да не бъде разбран погрешно.

"Аз в живота си борч не съм правил. Каквото сме изработили - това", така Борисов коментира скандалите около това как ще бъдат платени изтребителите, който България трябва а закупи.

"Майка ми беше учителка. От Бузлуджа лесно се говори, но да видим какво се прави и какво те са направили", каза премиерът. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!