Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира актуалната политическа обстановка преди началото на днешното заседание на Народното събрание (НС).

БЛИЦ уточнява, че днес ГЕРБ-СДС започва серия от срещи с парламентарно представените политическите сили - "Възраждане", ДПС, БСП и "Има такъв народ" (ИТН) преди получаването на първия мандат за съставяне на правителство.

"Отговорността била изправена срещу безотговорност. Личностите в парламента трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не.

Вчера чух доста от лидерите на другите партии.

Още не сме започнали преговори, а вече чуваме кой ще е помощно колело и т.н.

Искате избори, искате дефолт (фалит - бел.ред.) както казват в Щатите? Ще го получите.

Щом всички политически партии вкупом искат да паднем в пропастта - ще паднем", заяви той.

"Да искаш с 60 депутата в НС да ти дадат абсолютна власт е арогантно и безотговорно. Същото се отнася и за нас - с няколко депутати повече", каза лидерът на ГЕРБ по адрес на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" (ПП-ДБ).

"Ние предлагаме само личности - за един, за шест месеца... Мокрият им сън - ГЕРБ, БСП и ДПС да управляват, няма да стане. Коалиция с БСП и ДПС няма да правим", добави той.

"30 дена взимаме заплати (в парламента - бел. ред) и никаква работа не сме свършили", каза Борисов и допълни: "Българите трябва задължително да ни накажат така, както ни се полагат".

"Желая на президента Румен Радев да е жив и здрав, защото ще управлява дълго и е последното спасение на българите в момента", каза още лидерът на ГЕРБ. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук