Всичко, което се направи като инвестиция в София, трябваше да се направи много отдавна. Ако това беше направено, щяхме да имаме възможност да реализираме много проекти. Това заяви лидерът на ГЕРБ по време на Европейски форум „Предприемачество за растеж“.
„Има ли значение за развитие на бизнеса в София Южната дъга, а метрото? Защо не е направено преди нас? Сега трябва да обясняваме на политическите си опоненти да оставят направеното от нас настрани и да спорим по други теми. Не може всички неща да станат заедно. Започнахме от тези, които касаят живота и здравето на хората”, посочи Борисов.

„Да не пропускаме пречиствателните станции на София. Чистотата на въздуха няма да е добро, защото от десетилетия е замърсявано. Какво беше „Кремиковци” за София?”, попита той.

„Сега ми отчитат на 49 конгрес какво са направили. Извинявам се, но ГЕРБ е на 10 години и всичко, което изброих, е в рамките на 10 години. Ако сме на 110 години, и ние сигурно щяхме да си имаме една неподдържана чиния на Бузлуджа”, каза още Борисов. 

„Най-големият ни проблем е, че сме много скучни и прогнозируеми. Знае се всичко, което се прави. Нищо не можем да излъжем и да обещаем.

"Иска ми се безкрайно да се вдигат доходите и пенсиите и на българина да са му пълни джобовете с пари. Това е постижимо само ако държавата е спокойна и прогнозируема и харчим  толкова, колкото изкарваме. Ръстът на икономиката е разковничето", подчерта той.  

"Дано инстинктът на хората проработи и не се подведат по хубавите обещания", каза още Борисов. 

Според лидера на ГЕРБ, всяко пипане на хора на ключови позиции е неразумно, борбата с контрабандата е на ниво, а работата на приходните агенции трябва да продължи.