Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов подписа предизборно споразумение за общо участие на изборите със СДС.

Това споразумение дава възможност на двете структури търсят съгласие за общо явяване", заяви лидерът на СДС Румен Христов. "СДС като най-стара партия в българската демокрация, за нас винаги е било уважение да работим с вас. Общата ни ценност заяви Борисов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова допълни, че важно да се знае кой се явява на изборите, кандидатите и коалициите да прозрачни.

Дясното управлява по-добре. Затова то трябва да управлява не само България, но и общините, каза още Христов. 

"Вярвам, че обединението на старата и новата десница е не само необходимо и важно. Защото така се контрира войнстващия популизъм с отговорност. Много е важно днес пред българските граждани да знаят кой точно стои зад хората, управляващи общините, каза още Фандъкова. 

"Специално за София - изборите ще бъдат много подли. Заради установената практика да се прилепват колегите от БСП към някой кандидат, за който ще се говорят, че ако е успешен, е техен.  А ако не е успешен, да бягат като дявол от тамян", каза още Борисов. 

"Няма да почна да изброявам какво е направено през последните 10 години за София. Няма даже да започвам с метрото. Спомнете си кризата с боклука. Вижте как парковете изглеждат сега, по рано нямаше дори един шадраван.

Да не говорим за задръстванията на Лъвов мост, на Кулата. Сега целия трафик от Белград и Солун минава по тангентите. Помните ли раздрънканите трамваи. София е град , в който на практика няма безработица", каза още Бойко Борисов.