Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава с обиколките си в събота. В късния слебодед той посети поморийското село Бата, където се срещна са арестувания преди изборите кмет Георги Георгиев.

“Те ще почнат после всичките да се притесняват. А какво ни е от акъла, това ще ни е. 12% ваксинирани, да ни е честито. Не ми се говори, че ми е мъчно“, каза той.

Изказването му дойде след новината на проф. Костадин Ангелов, че образователният министър в служебния кабинет проф. Николай Денков, препоръчва новата учебна година да започне дистанционно.

Борисов: С гол гъз таралеж ще мачкаш, нещастник такъв, мен ще плаши този пияница! ВИДЕО

Иначе проф. Ангелов отчете, че ако се е запазил темпа на ваксинация, който в началото на година беше огромен, то в края на август, колективният имунитет е щял да бъде постигнат.

Преди това той се срещна спонтанно с граждани, както и с кмета на Поморие Иван Алексиев. Той отчете пред Борисов какво е направено с пътищата по програмата за развитие на селските райони.

"Затова искат да ни чегъртат, защото децата имат детски градини", отговори му Борисов след като Алексиев се похвали, че в Ахелой е построена модерна детска градина с ясла. 

"От майтап на майтап, ако не ни утрепат... Ама тея демократи, те промяната... За стъргане си кмете. И ти се шегуваш с мен и аз с теб", продължи да разговаря с поморийския кмет Борисов.