Премиерът Бойко Борисов отговори на провокациите, които се появиха в последните дни по негов адрес. Навърх рождения си ден министър-председателят продължава да обикаля България. Както БЛИЦ писа той инспектира строителството на отсечка на магистрала "Хемус" навръх 61-я си рожден ден. 

Докато бе на среща с кметицата на Ловеч Корнелия Маринова и градоначалникът на Плевен Георг Спартански Борисов проговори пред журналисти за Божков, скандалния аудиозапис, който се върти в социалните мрежи и другите провокации.

"Работата е тежка, виждате как се работи с 50-100 тона тежки камиони и машини. Но хората не спират да работят и сигурно жените им се притесняват", отчете премиерът след като двамата кметове му благодариха горещо за бързото строителство на магистрала "Хемус". 

"Изграждането на пътищата беше трудоемко, за да може да вървят машините и камионите и да почне строежа. Парите са изведени в отделна сметка още преди две години, за да спокойни хората, че 2024 г. е се стига от София до Варна по магистралата", уточни още Борисов. 

"Смъртността все пак е ниска. Трябва да пазим възрастните хора", посочи Борисов.

Няма да затваряме повече нищо. Всички доктори казват, че вирусът в момента е по-малко свиреп. Подготвени сме, имаме облекла и средства. Докторите и медицинските лица се обучиха", каза той. 

"Но не е хубаво интелигентни хора да се крият по една седмица като докторката или другият в къмпинг "Градина". Всеки трябва да проявява дисциплина и отговорност", категоричен бе премиерът по повод епидемията. Той призова, всеки, който симптоми или съмнения, да се обърне към лекар, а не да рискува живота и здравето на околните. 

На въпрос какво е научил от времето, когато е бил главен секретар до днес, Борисов разказа интересна история как навремето като каратист са го черпили саке, което му се сторило много сладко, но се оказало, че е силно. "Завъртя ми се всичко и започнах да повръщам. Веднага потърсих лекар и затова оттогава не близвам", отсече премиерът на въпрос за вчерашния фалшив запис, на който се опитали да му вкарат думи в устата, а и да го изкарат пиян. 

"Има такива гадове, правят гадни неща. Но за мен е важно да работим за хората. Всички знаят какъв съм и как се работи с мен. Ето и кметовете са тук", заяви Борисов. 

По повод данните на социолозите, че ГЕРБ покачва доверието си Борисов отвърна: "това, което правим е за хората. Дано и нашата партия изкара 100 години. Ще видите разликата как Северозапада ще живне, прекрасна природа".

За това, че някой се опитва да клати държавата Борисов каза: "като наближат избори започват един и същи работи". Припомняме, че вчера премиерът пусна монтирано видео на песента на легендарната хип-хоп група "Ъпсурт" - "3 в 1" с негови думи, а повод за това стана завъртял се в социалните мрежи аудио запис, за който се твърди, че е с гласа на Борисов. 

За укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков и новите му смс-и, които твърди, че са с премиера Борисов той коментира: "Нека си пише човекът, всеки може да пише, аз строя".