Депутати и министри от правителството на Бойко Борисов от понеделник всяка сутрин се събират в кабинета на лидера си в централата на ГЕРБ. Това стана ясно от снимки, които пусна в социалната мрежа бившият народен представител Александър Ненков. След това те бяха споделени от Борисов.
“Подготовката за изборите започна с пълна сила. С колегите обсъждаме приоритетите за новата ни управленска програма и стратегията за предсрочните парламентарни избори”, написа бившият министър на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в профила си във фейсбук, както съобщи първи БЛИЦ днес.

На снимките се виждат насядали Томислав Дончев, Румяна Бъчварова, Теменужка Петкова, Вежди Рашидов, Екатерина Захариева, Лиляна Павлова, Владислав Горанов и други, както и депутатите Десислава Атанасова, Красимир Велчев, Делян Добрев, Димитър Главчев и самият Бойко Борисов.

Преди дни бившият премиер заяви, че са си направили изводите какво искат избирателите и ще го отразят в новата управленска програма.

Позовавайки се на присъствали на сбирката, “Труд” съобщава, че Борисов работи по доктрината “ГЕРБ”. От ръководството на партията са категорични, че в новата управленска програма няма да допускат популизъм, а ще обещават само това, което могат да направят. На вчерашното заседание започнали дебати по приоритетите в социалната сфера. Финансовите експерти на ГЕРБ са получили задача да изчислят с какво реалистично увеличение на пенсиите може да се ангажират.

В партията на Борисов са решени да следват и приоритетите от вътрешното допитване, в което участваха 22 000 членове и симпатизанти на партията. На първо място след тях бе поставено здравеопазването.