Надявам се да оправдая доверието на ЕНП, както винаги. Това са трети поредни избори, половин милиард похарчихме за избори, без да има някакъв резултат. Това заяви по време на срещата си с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Както БЛИЦ съобщи, Борисов днес участва в Среща на лидерите на Европейската народна партия (ЕНП) за Западните Балкани в словенската столица Любляна.

„Изцяло провалиха ваксинационния календар, днес имаме 178 починали. Продаваме ваксините, които благодарение на Европейската комисия (ЕК) получи повече от най-хубавите ваксини. Пълен провал с миграционната политика, бежанските центрове са пълни, нелегалната миграция е навсякъде”, подчерта Борисов.

„Над 10 дни стои кораб, пълен с амониева селитра, и се изсипва в Черно море. Екологична катастрофа и няма никаква адекватна реакция на властите.

Бюджетът е на свръхдефицит.

Абсолютно провалиха преговорите, които направихме по Договора за добросъседство със Северна Македония.

Вследствие на корупцията на правителството на Румен Радев 63,7% има спад на чуждите инвестиции. Нямаме изпратен План за възстановяване”, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Ние сме мобилизирани и се надяваме да има разум в партиите и да се направи правителство след изборите”, добави Бойко Борисов.

Много е важно за нас ГЕРБ да спечели тези поредни избори. Разчитаме на ГЕРБ да се сформира едно стабилно правителство, да има предвидимост, сигурност. За нас тези избори са много важни, защото България заслужава да има стабилност и сигурност”, каза от своя страна генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!