Този месец само за ток трябва да платим 500 хил. лв. Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров на среща, на която присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Той благодари на ГЕРБ за политиката им, която провеждат в парламента за тока. И даде за пример, че кметът на Николаево е въвел режим на уличното осветление.

Как общината ще прави бюджета? За да си платим тока, ние ще трябва да съкратим бюджета. Държавата казва "Даваме ви 110 хил. лв. като компенсация", но те не стигат доникъде", каза в началото на срещата кметът на града Живко Тодоров.

По време на срещата бе представена графика, на която се вижда, че най-ниската цена на тока е била по време на управлението на ГЕРБ, а най-високата - сега. 

„Поднасям извиненията си аз за това, че я докарахме дотук – да наричат българския бизнес некомпетентен и некадърен. 2 години в ковид кризата полагате огромни усилия да плащате на работниците.

Асен Василев няма да ви се извини. Това си поискахме, това си получихме.

Добре че не сте се уплашили като другите – на следващия ден – полиция, данъчни, пожарна…
38 000 на шефа на НАП премии. Това е кадърен работодател“, ядоса се Борисов.

„Нашият план за възстановяване бе готов май месец. И там никога не е имало газо-парова централа.
Представяте ли си ГЕРБ да управлява и да няма план за управление, 50 млрд. да чакат в Брюксел. Мина януари и още няма план. Целият регион похарчиха парите, а ние се чудим.

Кметовете да не гасят уличното осветление Карайте до юни, дотогава ще издържите, но тогава ще влязат прокурорите. Това е капанът на Асен Василев.. В момента общините са в колапс, 3 500 лв. му е токът на владиката, от 700 лв. Гледах игумена на Рилския манастир – 28 000 лв.

Предложихме им много неща, те не щат. Не са глупави. Краде се в момента по начин, който дори не може да ви мине през акъла. Всеки ден на българина му вадят парите от джобчето.. От храната, от газа, от тока, от всичко.  

Вярно, че е много важно като наш съсед да работим с Република Северна Македония, но това да е основната ни цел сега ми се вижда грешно, когато буквално на всеки българин от джоба му вадят пари. 

За 9 дни – 9 млрд. Търговците на ток станаха супер милионери“, гневно заяви Борисов.

"Надявам се, 2-3 месеца крадат здраво, да се донакрадат и да вземат някакви мерки, защото ще уморят народа от глад. Говорим за стотици милиони.

Войната "Булгаргаз" защо е? Последно на мен ми отива да защитавам енергийния министър на Румен Радев. Обаче двете банди хасковски в момента се бият кой да открадне повече.

И както търговците на ток крадат в момента, така сега искат да унищожат "Булгаргаз“. Интересно ми е Нинова как ще реагира. Това е пазар за милиарди и те няма да го изпуснат.

Самият Радев – аз съм убеден, че е в много деликатно положение. Тези негови изчадия не се справят. Той е умен човек и ги вижда, те са негови.

Всички са защитници на народа, а народът обеднява с 30-40%. Всичко е пълен провал.

Петков и Василев преди няколко месеца казаха, че в България 8 млрд. се крадат на година, два месеца по-късно казаха, че се крадат 4 млрд. Това какво означава – че 4 вече си прибрал. Нито едното е вярно, нито другото, но да им видите приказките, с които излъгаха народа", посочи още лидерът на ГЕРБ. 

Да не ме разбере някой, че искаме да влезем в управление. Над десетилетие ни трябва, за да се измъкнем от щетите, които ни нанесоха. Нека да са ви честити!", заяви Борисов. 

Той разкритикува и здравната министърка Асена Сербезова. „Незабавно отменете заповедта за зелен сертификат. Пуснахте пандемията безконтролно – хората се изпоразболяха, измряха… Нищо по-лош няма да се случи. Оттук нататък – каквото Господ е наредил.

Пародията зелен сертификат не важи за парламента, за МС, а вие издевателствате над ресторантьори, заведения и фитнеси. Тормозите ги, глобявате ги, тормозите населението, което иска да се весели“, заяви лидерът на ГЕРБ.  

„Колкото повече минава времето, толкова повече лъжите ще им излизат на светло.
 
Положението е такова, че вече трудно може да се овладее. Тези месеци ще отидат още 7 млрд. заеми на тавана на дълга и после който и да дойде, трябва да търси Дянков. Само той с голямо удоволствие ще затегне колана!
 
Длъжни сме като опозиция да предупредим народа. 12 години токът беше 88, днес е над 400“, отсече той.
 
„Знам как кметовете се гърчат.  Гасете тока по 5 минути, като дискотека, за да не могат да се организират крадците. Били сме при Жан Виденов и при БСП в дискотека…

Хората ще кажат, че кметът е спрял тока. Няма да знаят, че Асен Василев не си е внесъл бюджета. В най-добрия случай  ще приемете май бюджета, а той иска юни да го актуализира. 

В момента ви слагат капани. Ако не се усетите да реагирате, ваш проблем. Събирайте се и отидете ги питайте. Както ме тормозехте мене", призова Борисов. 

„Трябва им човек в КОНПИ, защото са се увъртели в конфликт на интереси… Жени, любовници, братя, сестри, кумове, кумици и какви ли още не. Това, ако беше ГЕРБ, на същия ден падаме. Дончев, на следващия ден си отива, ако няма план“, продължи с критиката той.