„В 10 часа ще се видим. Това не са срещи, от които ще произлизат новини. Вчера свършихме всичко важно.

Няма напрежение между партньорите в управлението. Във вчерашния ден имаше няколко важни решения, които трябваше да се вземат и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната комуникация“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НА).

Коментарът му бе по повод очакваната лидерска среща между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ).

Той коментира и очакваната визита на украинския президент Володимир Зеленски у нас, за която се разбра във вторник, но все още няма официално потвърждение.

„Зеленски е един от хората, които в момента определят световната политика, водейки война с Русия“, каза Борисов и допълни:

„Това би било много добър знак за България. Признание за всичко, което страната ни е направила в последните месеци

Подобно посещение би било много добър знак за демократичната общност в България, за препотвърждаване на евроатлантическите задачи и цели. Признание и за това, което България прави в последните месеци“.

„Ако има такава визита, разбира се, ще се видим с него, защото има две теми, които много ме притесняват… едната по-малко вече.

Първата – язовирът „Нова Каховка“. Засега Господ е с нас и може и да няма поражения.

Но това, което Зеленски каза в разговор с френския президент Макрон за проблемите в АЕЦ „Запорожие“. Това много ме притеснява

Това е най-голямата ядрена бомба в Европа.

Трябва световната общност да гарантира, че тази голяма ядрена централа няма да се превърне в ядрена бомба“, заяви Борисов.

„На съучениците на Гешев няма да си дам имунитета!“, каза лидерът на ГЕРБ, който отново заяви, че имунитетът му бил даден от народа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук