Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира номинацията на Пламен Николов за премиер на ИТН.

В Котел той заяви, че на премиерския пост трябва да е Слави Трифонов.

„Към номинацията на кандидат-премиера имам само една забележка: Това трябваше да е Слави Трифонов. Трябваше да го изберат за шест месеца, да започне да работи, да подреди нещата, пък после да ги остави да работят. Както си сменя кандидатите за министри, така и утре ще го смени това момче.

Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения“, каза Борисов. 
Експремиерът заяви, че Румен Радев е направил така че всички да се мразят.

„Вчера Радев унижи новия премиер, унижи лидера на ПГ на ИТН, той ще заведе държавата на нови избори. Корнелия само тя може да си помисли, че с четвъртото място, или третото, с 30 депутати, си мисли, че може да управлява. Нормален човек не може да си го помисли това, но тя си го мисли. Но и тя има претенции непрекъснато кой и с кого, затова и с нея не вървят разговорите“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта още: „Всеки нормален човек разбира, че Радев създаде етническа война вътре в политическите партии, и няма излизане от това. Понеже няма политическа класа вече, виждам само единствено Слави да излезе и събере лидерите на другите партии – готов съм на игра с кворума, за да изберат правителство, за да си понесат глупостите и компроматите, които изляха към нас.

„При трети избори няма как да се направи правителство вече. Те се мразят, обиждат, .. то вече е счупено! Вече между тях има недоверие, - работил съм в коалиция с Каракачанов, Сидеров, и знам какво е да се работи в коалиция.