Промените в Наредба Н-18 на НАП за касовите апарати няма да влязат докато не получи одобрение на засегнатите браншове. Това нареди премиерът Бойко Борисов на финансовия министър Владислав Горанов, който преговаря по спорните текстове.
 

Борисов за гласуването на идващите избори: Щом народът го иска, така да е!

Наредбата влезе в сила през 2018 година. Редица сектори, сред които ресторантьори и хотелиери, се обявиха против промените.

На среща с Горанов беше договорено отлагане с 6 месеца, т.е. от началото на юни. На последната среща тази седмица бизнесът определи разговорите като ползотворни и стъпка напред в одобрението на наредбата.
 
"По наредбата има още много работа да бъде свършена. Искам да уверя всички, че докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред. Сега започват интензивни разговори, така че да не се затруднява малкият и средният бизнес", заяви финансовият министър по време на правителственото заседание.
 
"Докато не постигнеш консенсус с всички тази наредба няма да съществува", категоричен е Борисов и се обърна към Владислав Горанов.

Финансовият министър коригира премиера, че няма да съществуват измененията, тъй като самата наредба е в сила от 2018 година.
 
"Когато постигнете консенсус, ще ме поканите и тогава ще я има", допълни министър-председателят.

БЛИЦ припомня, че на заседанието на Министерския съвет Борисов даде извънредни разпоредби и за идващите избори

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!