В петък, когато влязохме в ERM II, това не беше контрапротест. Бяха се събрали хора, които да поздравят правителството и след това мирно и тихо си отидоха. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов на редовно заседание на Министерския съвет по повод протестите в страната. 

"Едното беше свързано с безспорния успех на България. Винаги съм бил на страната на протестиращите, подкрепяли сме ги и сме решавали проблемите.

Мъчно ми е, че разединението на нацията в момента е толкова силно, че не знам как ще преодолеем следващите месеци. Сутринта с Щаба проведох разговори, България е единствената държава, която счита, че коронавирус няма и пандемията е отминала", коментира той.  

"Аз съм разтревожен от това, което докторите казват, че на есен това ще ни изграе лоша шега. Дали ще е така или не ще видим. Икономическата криза идва с огромни темпове и то в цял свят, от Америка до Европа. Нито един индикатор не дава, че нещо ще се подобри, ще става по-лошо. 

Няма да се спирам на сценаристите и всичко, което през времето се случи. Направиха компромати със записи, чекмеджета и какво ли не. Ще е грешно да тръгнем в тази посока", подчерта премиерът.

"Прекрасно знам какво може Румен Петков, Мая Манолова и всички, които са на протестите. Мъчно ми е за полицаите и невинно битите хора. Взривяват се бомби в хората и целта е точно такава, да се окървавява протеста и това беше идеята с тези пликчета с червена боя.

Те знаят, че аз видя ли кръв по улицата, веднага тръгвам. Със сигурност вече и големите ни проекти са поставени под риск, защото когато и извън България видят, че държавата е дестабилизирана, няма доверие, няма инвеститори и всички чакат да видят как ще се развият нещата. Емоциите никога не са били добър съветник. Много пъти България е тръгвала по този път и след това горчиво се е вайкала", заяви още министър-председателят.