Борисов с мълниеносна реакция за спецакциите срещу Вълка и „Булгартрансгаз“

Четвърта година хаосът продължава и кой каквото и да направи в тези служби – МВР, прокуратура, следствие, може веднага да бъде обявен, че е политическа поръчка, заяви той

Аз станах кмет, когато се опълчих срещу него. Какво става сега, не знам. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпрос за обиските в имоти на Румен Гайтански-Вълка пред журналисти в кулоарите на парламента.

Четвърта година хаосът продължава и кой каквото и да направи в тези служби – МВР, прокуратура, следствие, може веднага да бъде обявен, че е политическа поръчка. Сега отново сме в избори.

Когато излизаме във ваканция в парламента или когато сме в предизборна кампанията, в България може би вече трябва да излизат всички във ваканция. И прокурори, и съдии, и да чакат да видят какво ще стане след това, за да не го обвинят в политическа поръчка“, каза той.

Борисов заяви, че не е запознат с акцията на европейската прокуратура в „Булгартрансгаз“.

„Аз мога да говоря само колко е важно разширяването на Чирен. В последните 4 години нямаме никаква касация по тоя въпрос, за да ви отговоря.

Когато купувах 20-те процента от Александруполис, от пристанището, за да стане българска собственост, то пряко беше свързано, че когато идват корабите с втечнен газ и се разтоварват, те не могат да останат по тръбите и трябва да има къде да бъдат съхранени“, посочи той.

„По памет говоря, тогава беше около 500 млн. кубика Чирен. А ни трябваха поне 1100-1200 кубика. И тогава взехме решение да разширим Чирен, което да е завършекът на процеса – идва корабът с втечнен газ, застава на кея, разтоварва на нашето пристанище, минава по гръцката връзка и пристига в Чирен, където се съхранява. И държавата и бизнесът черпят от този газ, докато се изчерпи“, добави той.

Дано не са направили нещо, което да компрометира този процес. Но то е изключително важно за България“, подчерта Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!