По-рано днес в Министерския съвет се проведе извънреден брифинг, на който правителството очерта финансовите мерки, които ще бъдат предприети по време на извънредното положение у нас.

Именно там премиерът Бойко Борисов съобщи добра новина, свързана с България.

Малко след това министър-председателят обяви конкретните икономическите мерки, с които ще преживеем извънредното положение у нас, обявено заради разпространението на COVID-19. 

Непосредствено след Борисов говори и финансовият министър Владислав Горанов, който обяви как ще се предотвратят фалитите на различни бизнеси и домакинства.

След края на правителствения брифинг се проведе и редовното заседание на Националния щаб, където ген. Владислав Мутафчийски обяви колко са общо заболелите с коронавирус в България.

След като премиерът Бойко Борисов тръгна да напуска залата на Министерския съвет той даде ред на ген. Мутафчийски.

Първоначално министър-председателят го подкани да седне на неговия стол, за да бъде в обектива на камерите, но веднага след това се отказа.

„Абе, я по-добре говори от твоето място. Не от моето.

Не сядай на моя стол, че с тоя твоя рейтинг… ставаш рисков“, заяви с усмивка Борисов.

БЛИЦ уточнява, че думите на премиера идват след като по-рано днес се появи горещо проучване, което разкри какво е одобрението на народа към шефът на ВМА и министър-председателят.

Според данните одобрението за премиера Бойко Борисов е 73 на сто срещу 21 процента неодобрение. Ген. Венцислав Мутафчийски пък има още по-голямо одобрението. Той събира адмирациите на 89 процента срещу 10 на сто.