Борисов с пикантно предложение към Слави Трифонов

Той предупреди, че "може да видите много разсърден ГЕРБ"

"Ако се намери ново мнозинство да свали председателя на парламента, това би било ново мнозинство за управление точно преди изборите. Ще бъде един много разсърден ГЕРБ. 

Ще ликвидират всякакви възможности за какъвто и да е разговор" - това предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

"Какво ли не се върти в пространството. Не мога да забраня на депутатите да се изказват.

ГЕРБ няма нужда от защита от никого", заяви Борисов по повод твърденията на Делян Пеевски, че има заговор за свалянето на Рая Назарян като председател на НС.

"Ние не сме партия, която на всяко изказване тича да се обяснява за каквото и да било", допълни Борисов и поясни:

"Мисля, че поне принципът, че правото на първата парламентарна сила да има председател на парламент".

Лидерът на ГЕРБ обяви, че представители на партията ще отидат на разговорите с "Има такъв народ" (ИТН) в събота за третия мандат.

"Имаме програма, която ще сложим на масата. Имаме проведен и разговор от първия мандат, който ще бъде припомняне.

Съгласен съм с колегата Балабанов, че е време за държавници, но то беше време и преди две седмици", обясни лидерът на ГЕРБ, но допълни, че "тези преговори са полезни, защото биха научили политиците за повече мъдрост след изборите".

"Ако участва Слави Трифонов, ще участвам и аз. Ако не - има преговорен екип", допълни Борисов. 

"Миналата година имаше всеобщо празнуване на рождения ден на Пеевски в моя кабинет. Аз бях за малко, защото бях до късно. Но Христо, Петков, Василев са останали до късно", разказа Борисов.

"Сега бяхме свидетели на една между семейна свада между коалиционните партньори ДБ и  БСП. Подкрепям ген. Атанасов за Георги Йорданов, но искам да се разграничи от внуците на мракобесната Държавна сигурност (ДС), на висшите ешелони на ДС", каза Борисов и уточни, че има предвид Васил Терзиев.

"Който махна главния архитект на София и със същите трикове на ПП сложи една жена, която не познавам, но хем е главен архитект, хем не е, защото за тази длъжност трябва конкурс.

Затова призовавам Атанасов да се разграничи от този кмет, защото другото е много двоен аршин", допълни Борисов и поясни, че за това време нищо не е направено в София.

'Градът стои така, както го оставихме ние", каза той.

"Министърът на културата веднага да си оттегли предложението за Йорданов", призова Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!