ИТН шокира с маневра за кабинета!

Тошко Йорданов обеща разговорите с партиите и независимите депутати да започнат още от вторник

"Има такъв народ" започва совалките за кабинет. Изненадата е пълна. Първите разговори ще са с отломките от "Величие", съобщава Стандарт нюз.

ИТН предвиждат да проведат три срещи с депутати в 50-ото Народно събрание в утрешния ден, след като президентът Румен Радев връчи на партията на Слави третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Тошко Йорданов обеща разговорите с останалите партии и независимите депутати да започнат още от вторник, а до края на седмицата да стане ясно дали ще има ли кабинет.

Няма скрито-покрито! ИТН издаде следващия си ход, за да сглоби кабинет ВИДЕО

Още днес от ИТН изпратиха покани за разговори до 39-те независими депутати.

За утрешния ден са предвидени три срещи. Най-напред за 11.00 часа от ИТН възнамеряват разговарят с независимите депутати от "Величие", които са в лагера на Ивелин Михайлов. Това са Юлиана Матеева, Павлин Петров, Росица Калинова, Красимира Катинчарова, Лариса Савова и Ирена Негинова.

За 13.30 часа е предвидена среща с другите депутати от разпадналата се "Величие" - Николай Марков, Росина Калинова, Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Виктория Василева, както и независимият депутат Калоян Методиев.

В 16.00 часа представителите на ИТН ще разговарят с независимите депутати от ДПС.

Първо в БЛИЦ! Пеевски: Заявките за правителство с третия мандат са популизъм и скрита предизборна кампания. ИТН да върнат мандата, за да се върви по Конституция

Председателят ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски обяви, че формацията му няма да участва в преговорите за третия мандат. От ГЕРБ най-вероятно ще се явят, но Борисов и депутатите му многократно досега са заявявали позицията си, че няма да подкрепят кабинет с третия мандат. 

Така ако тези две групи с общо 90 народни представители бъдат изключени от сметките, на ИТН ще им е необходима подкрепата и на ПП-ДБ, и на "Възраждане", за да реализират мандата. Което свежда шансовете за успех до нула.