За първи път имахме случай да не знаем кои са жертвите, а да стигнем първо до убийците. Това заяви на пресконференция с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен министър-председателят Бойко Борисов.

Шефката на ЕК: Бойко, за мен е важно... ВИДЕО

„Имахме едно неприятно двойно, но то може да излезе и по-тежко престъпление. В момента разследват хората. Вчера успяхме да разкрием и убийците.

Да поздравя криминалистите. Изключително добре работиха, търпеливо. И прокурорите работиха много добре”, отчете премиерът.Във връзка с повода за посещението на Урсула фон дер Лайен, Борисов заяви, че е изпълнил едно от указанията на ЕК България да номинира жена за еврокомисар, за да може балансът между половете да стои в ЕК.  „Много хубаво си схванала това, което е приоритет на нашето правителство. Не само дигитализацията е важна. Важни са хората. Централна и Източна Европа имат много потенциал.Сега Западът е длъжен да инвестира много пари отново да повишим квалификацията, конкурентоспособността на държавите от Централна и Източна Европа и от Балканите”, каза Борисов.  

Шефката на ЕК: Бойко, за мен е важно... ВИДЕО 

„В Европа важи правилото: „Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено.Сега, когато договарящ ресорите, парите, с които ще разполагат комисарите... За нашите медии казвам, че не бива да се спекулира с ресори, какво сме се договорили, какво искаме, защото това са 27 държави... Не зная дали Великобритания ще участва с комисар...Ако в България се случи да затворим парламента, представяте ли си за каква диктатура ще се пише, като във Великобритания. То ще бъде чудо. И сигурно всички неправителствени организации ще дойдат да питат защо е затворен парламентът.

България е пример за миграцията. Българите забравиха какво е имат  мигранти по улиците и това е благодарение на усилията, която полагаме с нашите служби, граничари, Фронтекс и благодарение на дипломацията, която имаме със съседна Турция”, посочи премиерът.

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!