Не мога да приема недомлъвките на политически лидери. Моите отношения с Пеевски съм ги заявил и са чисто политически. Подпомагали сме регионите, в които има различни от кметове от ГЕРБ. Нито имаме фирми, нито общи бизнеси. Никога не съм получил стотинка от Божков. Това заяви експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънреден брифинг. 

"Нещо повече мога да ви кажа - партньорските служби на САЩ и техните правителства, когато стана атентата в Сарафово, с Обама начертахме плана за борба с тероризма и първи обявихме Хизбула за терористична групировка", допълни той. 

"С вицепрезидента и държавния секретар сме обсъждали всички проекти и сме имали еднакво мнение", каза още Борисов. 

"Миналата година с президента Тръмп, на което присъства и сегашният посланик на Щатите, обсъждали сме всички геостратегически проекти. Превъоръжаването на армията с новите Ф-16, а само месец преди да напуснем управлението, подписахме два стратегически меморандума. Винаги, като партия, ние сме поддържали най-добри отношения със САЩ", продължи Борисов.

"Нашите правораздаващи органи ще продължат да работят на базата на доказателствата да следват закона. Как бихме определили обаче такъв цитат на 9 юли 2020 г., когато президентът Радев заяви: "Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители", допълни той. 

"Вчера се случи и нещо друго, което опровергава предизборния щаб на Радев - служебното правителство. Много настоявам, когато продължи това разследване по тези лица, вчера съм помолил и шпионския скандал, вече 20 дни ли, колко станаха, докато  първата оставка вчера дойде - началник-кабинетът на вътрешния министър. Вчера си подаде оставката, когато е взела, за да информира този, който я е пратил. Спецов трябва да си отиде, документите са ясни. ББР е в цветущо състояние и се обслужват всички кредити и тя си получава парите", допълни той. 

"БСП е световният шампион по унищожаване и фалиране на банки. Дали не са се огледали в ББР? По време на тяхно управление пада по една банка, понякога и по 20", изтъкна Борисов. 

"Аз питам Христо Иванов и Данчо Цонев защо ГЕРБ няма председател на комисия и парламент. Тези партии взеха тези решения. ЕК казва, че България е една от трите държави, заедно с Дани и Швеция, без дефицит. Другите са зад нас. Това ли наследство не ви харесва? И трето, България е готова за Шенген. С кое да се срамуваме", пита лидерът на ГЕРБ. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!