"Европа не се съгласи за общ медицински протокол и влизаме неподготвени в кризата. Европейският съвет се отлага, а трябва да се вземат толкова важни решения. Дано октомври месец се проведе." Това заяви премиерът Борисов пред журналисти. 

Министър-председателят коментира шпионския скандал с изгонените дипломати.

"Още преди няколко години предупредих Путин, че не се допускат шпионски скандали - прокуратурата е много силна в това отношение. Външно министерство влезе в ролята си и направи всичко необходимо. За да действат така ДАНС и прокуратурата, значи има достатъчно доказателства", каза Борисов. 

Според премиера проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии не са успели да влязат в парламента.

"Няколко нови политически проекти се заформиха, но не са в парламента. Трябва да си наберат повече последователи, които да гласуват за тях. Разбирам ги, това е в тяхна полза. Това не означава, че на всеки, който иска избори, трябва да подаваме оставка и да провеждаме избори. След няколко месеца са редовните избори, кое налага това бързане? Мен ме устройва най-много експертно правителство, защото ще се оттегля и ще работя в партията", каза той. 

"Всички, които искат да влязат в парламента, ги познавам много добре и им знам качествата. Това е правилно, ако има висока политическа култура. Светът влиза в жестока депресия. Той е там", допълни премиерът. 

"Радев вече е политически играч. Дали ще е украсен към БСП или ДПС, със сигурност не е към ГЕРБ. Това го прави субект. Човек като говори, трябва много внимателно да си мисли и за себе си.

Години наред се бяха готвили, но грешката беше, че са пуснали клипа, на който се снимат спалнята и къщата в мое отсъствие. Кой държи злато, пари и диаманти в едно чекмедже, след като касата е пред вратата? Като ченгеджийска операция я направиха фантастична. Неслучайно само Радев я повтаря. Някой пускал записи, а неговите не ги коментира. Като говорим за едните записи, говорим и за другите.

Полза има ли? Не. За мен случаят е приключен. Към него, виждате как майсторски се нареждат други неща. Убийство на манекенка в Гърция? Лъжа. Борисов дерибействал в Ниш. Лъжа", коментира премиерът.

"В ГЕРБ имаше хора, които искахме да отстраним, но те се отстраниха сами. Не съжаляваме и не жалим за тях. ГЕРБ е една нормална партия", заключи той.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!